navijači

Hrvatski navijači oduševili Europu pomaganjem nakon tragičnog potresa

HRVATSKI navijači i građani prvi su priskočili u pomoć žrtvama katastrofalnog potresa na Baniji. 

Hrvatski navijači oduševili su Europu ponašanjem u tragediji

Kao što oni na području Petrinje, Siska i Gline pomažu ne pitajući stradalnike jesu li Srbi i Hrvati, tako su navijači širom Europe, bez obzira na nacionalnost, oduševljeni akcijom hrvatskih navijača. 

Od Kijeva preko Beča do Skopja obraćaju im se s porukama podrške, a Hrvatsku hrabre transparentima na hrvatskom jeziku.

Ukrajinci nakon ovoga još više cijene velike prijatelje

White Boys Club su navijači kijevskog Dinama, koji njeguju odnose s navijačima Dinama, a njihova suradnja nije uvijek usmjerena na plemenite ciljeve, zbog čega mnogi taj odnos danas problematiziraju, ali i na njemu skupljaju političke poene u korist etno-biznisa koji cvjeta usred ove tragedije.

Poznato je da je dio BBB-a otišao je u istočnu Ukrajinu u rat protiv Rusije, čime su navijačke veze dodatno osnažene, pa ne čudi da su Ukrajinci među prvima poslali podršku Hrvatima nakon katastrofe u Petrinji, Glini, Sisku i banijskim selima.

WBC-i su se tako fotografirali pred katedralom u Kijevu uz razvijene zastave Hrvatske i Ukrajine te transparent s porukom: "Hvala majkama za takve sinove! Bože, čuvaj Hrvatsku!"

Na društvenim mrežama objavili su komentar uz ovu sliku: "Jako je teška godina bila 2020. za našu braću iz Hrvatske. Osim svih iskušenja oni su doživjeli nekoliko jakih potresa, koji su uzeli ljudske živote te poremetili miran život. Prvi koji krenuli u pomoć ljudima su bili dečki iz BBB-a. Velika čast je za nas imati takve prijatelje. Ovom akcijom želimo podržati našu hrvatsku braću, a posebno one koji imaju čast nazivati se BAD BLUE BOYS! S velikim poštovanjem..."

Oko stadiona bečkog Rapida transparent u čast Hrvatske

Ultras Rapid, navijači bečkog velikana, također su ostali dirnuti tragičnim scenama iz Austrijancima bliske i drage zemlje. Oko Rapidovog stadiona postavili su veliki transparent na našem jeziku: "Hrvatska, mi smo uz vas! Ultras Rapid".

"Bože, spasi Hrvatsku" u Skopju

Komiti, navijači Vardara, također nisu mogli ostati imuni na patnju Makedoncima prijateljske Hrvatske i tamošnjeg stanovništva. Uz veliki mural s imenom njihove navijačke skupine napisanim na ćirilici, navijači iz Skopja fotografirali su se s transparentom na kojem na hrvatskom piše: "Bože, spasi Hrvatsku".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.