Hrvatski rukomet dobio novog predsjednika: Grahovac zamijenio Šolu

Foto: Ured Predsjednice RH / Tomislav Bušljeta

TOMISLAV GRAHOVAC novi je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza. Očekivano, Grahovac je bio jedini kandidat na unutarstranačkim izborima, a na mjesto prvog čovjeka hrvatskog rukometa stigao je iz Zagrebačkog rukometnog saveza kojeg je predao u ruke Božidaru Joviću.

Šola odlazi iz privatnih razloga

Sada već bivši predsjednik HRS-a Sandi Šola povukao se sa svih funkcija u rukometu. Iako nije precizirao razlog zbog kojeg odlazi, možemo pretpostaviti kako to ima veze s optužnicom USKOK-a koja ga tereti da je zajedno s majkom i bratom izvlačio novac iz Karlovačke banke.

"Razlog za ostavku je osobne naravi i znači da od danas dajem neopozivu ostavku. Povlačim se s ove časne funkcije predsjednika HRS-a na koju sam izuzetno ponosan. Osam godina je bilo dovoljno za ostvarivanje ciljeva koje smo zacrtali. Svom nasljedniku želim puno sreće u svemu. Želim zahvaliti svima na podršci i na svemu što smo zajedno napravili. U narednom periodu posvetit ću se osobnim ciljevima, ali bit ću na raspolaganju i davati svu potporu razvoju hrvatskog rukometa", poručio je Šola.

Grahovac: HRS je najbolji savez u državi

Kako bilo, Šola je predao štafetu Grahovcu, a novi predsjednik HRS-a u inauguracijskom je govoru najavio još bolje rezultate.

"Želim se zahvaliti svima na ukazanoj časti. Svjestan sam velike odgovornosti koju ste mi povjerili. Naš Savez je najbolje organiziran Savez u državi. Ostvaren je veliki rezultat do sada i toplo se nadam ćemo još bolje rezultate postizati. Želim se zahvaliti Sandiju na vođenju Saveza i toplim riječima koje je rekao na odlasku. Želim se zahvaliti svim članovima UO i mojim dosadašnjim suradnicima u NO. Smatram da ćemo svi zajedno , kako je rukomet kolektivni sport, tako će i rad Saveza biti kolektivan. Ne bih htio previše dužiti i nadam se da ćemo što prije početi radi te da ćemo kroz posao rješavati probleme", rekao je Grahovac.

Gobac: Želim da i drugi sportski savezi pokažu koliko se sami financiraju


Naravno, posljednja riječ pripala je gazdi hrvatskog rukometa - Zoranu Gobcu.

"Zahvaljujem se na vašem velikom odazivu i što ste došli pozdraviti novog predsjednika HRS-a, ali i zahvaliti dosadašnjem. 75% prihoda HRS-a su vlastiti prihodi, a HOO nam nije niti 20% u financijama. Želim da i drugi sportski savezi pokažu koliko se sami financiraju, a koliko ih financira država. Moramo se svi povezati, i istok i zapad, i sjever i jug i napraviti još jedan iskorak naspram drugih sportova", poručio je Gobac, a zatim se osvrnuo na novi Zakon o sportu:

"Potreban nam je novi Zakon o sportu. Već 12 godina nemamo kategorizaciju sportova i sportaša. Rezultat je taj koji bi trebao biti glavni za dobivanja novaca", zaključio je.

Tko je novi predsjednik HRS-?

Nakon Šole dolazi nam zagrebački odvjetnik kojeg je hrvatska javnost pobliže upoznala u jeku jedne od najvećih afera u povijesti ove zemlje - Fimi Media. Grahovac je bio odvjetnik Mladenu Barišiću, bivšem rizničaru HDZ-a, a osim toga posebno je zanimljivo da je novi predsjednik HRS-a jedno vrijeme zastupao bivšeg predsjednika HRS-a upravo u slučaju Karlovačke banke.

Grahovac je zastupao i drugog, poznatijeg Šolu, Vladu, kojeg su Hrvati iz dijaspore optužili da je 2005. godine na SP-u u Tunisu pustio finalnu utakmicu. Dalje, Grahovac je branio i rukometnu reprezentativku Ivanu Lovrić koja je 2012. godine pod utjecajem alkohola usmrtila 33-godišnju pješakinju. Kasnije je dobila 18 mjeseci uvjetno.

Kad je Domagoj Duvnjak 2009. godine odlazio u Njemačku, pojedini mediji pisali su kako je Tomislav Grahovac njegov menadžer. Postoji čak i izjava hrvatskog reprezentativca koji sve novinare prosljeđuje prema svom menadžeru Grahovcu, koji je kasnije potvrdio da Dule ide u Hamburg.

Tri godine kasnije, kada je Nacional pisao da je Grahovac kandidat Zdravka Mamića i Zorana Gobca za predsjednika Zagrebačkog sportskog saveza, novopečeni predsjednik HRS-a odlučno je tvrdio kako nije Duletov menadžer, jer da jest nikada ne bi mogao postati čelni čovjek bilo kojeg sportskog saveza. 

 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.