Rukomet

Hrvatski rukometaš ostao bez angažmana. Bio je legenda kluba, a sad je potjeran

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

VRATAR hrvatske rukometne reprezentacije Ivan Pešić (32) ostao je bez kluba nakon što mu je bjeloruski Meškov Brest, u kojem je proveo osam i pol sezona te postao klupska legenda, raskinuo ugovor. Kao službeni razlog raskida ugovora navedeni su Pešićevi zdravstveni problemi.

Meškov: Ne možemo preuzeti rizik za igračevo zdravlje

''Dulje vrijeme Ivan Pešić nije mogao trenirati te je propustio početak sezone zbog zdravstvenih problema koji nisu izravno povezani s ozljedama na terenu. Do sredine listopada njegovo se stanje malo popravilo te je odigrao nekoliko utakmica, no problemi još ne dozvoljavaju Ivanu da uđe u optimalnu formu'', priopćio je Meškov.

''Prema zaključku medicinske komisije, igraču je zabranjena intenzivna tjelesna aktivnost i tako je nemoguće nastaviti s profesionalnim sportskim aktivnostima. Klub ne može preuzeti odgovornost i rizik za igračevo zdravlje te ga koristiti na utakmicama unatoč medicinskim ograničenjima. Nažalost, moramo prekinuti ugovor iz medicinskih razloga. U bliskoj budućnosti Ivan će napustiti momčad'', također stoji u priopćenju bjeloruskog kluba.

Krije li se iza Pešićevog otkaza drugi razlog?

Ivan Pešić već je sve dogovorio s jednim od najboljih francuskih klubova Nantesom i od sljedeće će sezone postati njegov vratar. S druge strane, Meškov, koji upravo danas igra s PPD Zagrebom, ima razočaravajuću sezonu te sve poraze u Ligi prvaka pa je moguće da ga se Bjelorusi žele riješiti jer im je jedan od najskupljih igrača, a svakako odlazi na kraju sezone.

Pešić je ove sezone branio u tri od šest utakmica u Ligi prvaka, a bio je i na reprezentativnom okupljanju ovog mjeseca te je stao na gol u prijateljskom ogledu protiv Slovenije. Svakako bi trebao konkurirati za Europsko prvenstvo u siječnju 2022. godine, osim ako mu to ne dozvoli zdravstveno stanje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.