Hrvatski stoper pred transferom karijere. Trenirat će ga Andrea Pirlo?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

TALIJANSKI novinar Lorenzo Farneti donosi vijest da je Stipe Vulikić (23) na korak do potpisa za Sampdoriju, klub koji trenira legendarni Andrea Pirlo. Hrvatski stoper, koji je u domaćoj javnosti najpoznatiji po tome da je igrao za Hrvatski dragovoljac u nedavnoj prvoligaškoj sezoni, već je neko vrijeme u Italiji.

Tamo igra za drugoligaša Perugiju, a sada mu se otvorila šansa za iskorak i prelazak u klub iz gornjeg dijela Serie B, ali s dugogodišnjim prvoligaškim renomeom. Perugia bi na ime transfera trebala dobiti odštetu od oko 300 tisuća eura, a Vulikić potpisati najveći ugovor u životu.

Krenuo u Hajduku

Vulikić je prve nogometne korake napravio kao dijete Hajduka, a onda je 2019. godine prešao u Solin, kao i mnogi mladi igrači koji se ne uspiju nametnuti u splitskom klubu. Nakon dvije sezone u Solinu potpisao je za Hrvatski dragovoljac.

U HNL-u je debitirao 2021. godine i sakupio 30 nastupa u najvišem razredu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine je preselio u talijanski nogomet, prvo na posudbu u Perugiju, a onda je i potpisao ugovor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.