Hrvatskoj rat živaca protiv Španjolaca: Barakude uzele i treću pobjedu

U ČETVRTOM kolu skupine A Europskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska je došla do treće pobjede nadigravši Španjolce 8:6. Barakudama je to treća pobjeda, toliko ih je ostvarila i Crna Gora dok je na vrhu jedina stopostotna momčad turnira i protivnik Hrvatske u nedjelju - Italija.

I u dvoboj sa Španjolcima naši su vaterpolisti ušli nervozno, ali srećom Furija nije poput Rumunja u prvoj četvrtini kažnjavala nešto rezerviraniji pristup Barakuda. Prvi gol za naše iz peterca je zabio Bošković, a nakon što su promašili nekoliko napada, Španjolci su uspjeli izjednačiti preko Minguella.

Fenomenalan potez Petra Muslima vidjeli smo u zadnjoj minuti prve dionice. Činilo se da je Andro Bušlje već izgubio jednu loptu, ali ipak ju je uspio proslijediti centru Mladosti koji sjajnom šraubom vraća vodstvo Hrvatskoj.

Tvrda utakmica nastavljena je i u drugoj četvrtini - hrvatska obrana briljantno je funkcionirala, osudivši Španjolce na šuteve iz većih daljina, iz kojih nikakve opasnosti nije bilo po Josipa Pavića. Jedini gol zabio je Damir Burić s igračem više, uguravši loptu u vrata Daniela Lopeza. Naši su ostali na tom jednom golu, Pavićeva mreža netaknuta i krenulo se u drugo poluvrijeme.

Tek je nešto više od minute bilo prošlo, a Dobud je skrivio peterac na Sziranyju, kojeg u pogodak pretvara kapetan Španjolaca Guillermo Molina. Odmah u idućem napadu isključen je Sziranyi, zatim i Garcia, ali naši ne uspijevaju zabiti. Nakon nekoliko minuta zatišja Petar Muslim svojim drugim golom povećao je na 4:2, da bi Španjolci u posljednjim sekundama smanjili preko Perronea. U međuvremenu je, nakon sumnjive odluke o isključenju Bušlje, četiri tisuće gledatelja dodatno zagrijalo atmosferu.

Sandro Sukno nakon nešto više od minute igre u zadnjoj četvrtini vratio je na dva razlike, a nakon drugog isključenja Minguella Samir Barač donosi Barakudama prvi put tri gola viška. Gotovo svi su odahnuli pomislivši da su sve dvojbe oko pitanja pobjednika rješene, ali odmah u idućem napadu Xavier Garcia vara Pavića i smanjuje na 6:4.

Ipak, Maro Joković ubio je svaku nadu Španjolcima odličnim udarcem s distance dvije minute do kraja. Nije Furiji puno pomogao ni drugi Molinin gol nakon što mu je Pavić obranio peterac, Barač je zaključio priču, a slavlje nije pokvario novi gol Xaviera Garcije na samom kraju - Hrvatska je uz puno živaca uzela i treću pobjedu na turniru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.