VESLANJE

Hrvatskom četvercu bez kormilara bronca na Jarunu, Sinkovići oduševljeni navijanjem

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

HRVATSKI četverac bez kormilara Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojili su u subotu broncu u finalu Svjetskog veslačkog kupa koji se održava od petka na zagrebačkom Jarunu.

Prvo mjesto zauzela je francuska posada s vremenom 5:59.88, drugi su bili Poljaci sa 6:01.40, a treće mjesto zauzeli su Piton, Ukopina i braća Lončarić s vremenom 6:02.25.

Prije njih su zlato u dvojcu bez kormilara osvojila braća Valent i Martin Sinković, dok su u ženskoj konkurenciji u toj disciplini zlato osvojile sestre Jurković.

"Bila je ovo fenomenalna utrka. Kao prvo, bila je na domaćem terenu, poznato je sve, a, kao drugo, kad smo izašli na vodu, ljudi su navijali i kad je krenula utrka, bilo je prekrasno zaveslati. Zadnjih 500 metara svi su bili uz ogradu i bodrili nas, to je stvarno neponovljiv osjećaj", dodao je Martin Sinković.

S njim se složio i njegov brat Valent. "Utrka je bila predivna. Cijelu utrku smo čuli navijanje, svaka čast svima i pozivam vas za dvije godine da ponovimo ovo", rekao je Valent.

Sestre Jurković kazale su da im se ostvario san da veslaju za svoju zemlju u svojoj domovini.

Hrvatska danas ima još jednog finalista danas, Damir Martin u 15:20 vesla u finalu samca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.