Huff slavio u Brnu, prestigao Mullera u prva tri zavoja

ROBERT HUFF pobjednik je prve utrke World Touring Car Championshipa (WTTC) za Veliku nagradu Češke koja je vožena u Brnu. Britanac se prvog mjesta dokopao već u prva tri zavoja prvog kruga, nakon što je u prvi zavoj otišao sa vanjske strane svog timskog kolege i rivala u aktualnoj sezoni, polesittera Yvana Mullera. To mu je omogućilo da bude bok uz bok s Mullerom, te je u trećem, lijevom zavoju, zadržao unutarnju liniju, te je time prešao u vodstvo utrke. Iako je bio u poziciji da zaprijeti Huffu, Muller se na kraju morao zadovoljiti drugim mjestom, a uskoro su i on i Huff počeli graditi još veću prednost pred ostatkom kolone.

Alain Menu dograbio je posljednju stepenicu pobjedničkog postolja, nakon što se uspio obraniti od BMW-a Toma Coronela i Kristiana Poulsena, koji je uspio osvojiti pobjedu u Yokohama Trophy natjecanju.

Robert Dahlgren utrku je završio na šestom mjestu, nakon što je otišao široko u trećem zavoju. Ovo je ujedno njegov najbolji rezultat ove sezone.

Najuzbudljivija borba vodila se iza Dahlgrenovih leđa. U zadnjim centimetrima utrke, Darryl O'Young uzeo je sedmo mjesto od Norberta Michelisza, koji je napravio odličan posao popevši se sa 19-te pozicije na osmu na kraju utrke), a Javier Villa uzeo je deveto mjesto Michelu Nykjæru u zadnjem zavoju. Zbog problema sa motorom, iz utrke je odustao Fredy Barth.

Mulleru pobjeda u drugoj utrci

Iako je startao sa zadnje pozicije u drugu utrku, Yvan Muller, odlučan da pobjedi nakon što ga je u prva tri zavoja prve utrke prestigao Huff, napravio je odličan posao u drugoj utrci pretekavši većinu vozača na gridu, što je kasnije kulminiralo svrgavanjem odlučnog Toma Coronela sa vodeće pozicije, te je time došao do svoje druge pobjede ove sezone, te Chevroletove nevjerojatne devete pobjede u deset održanih utrka. Ovom pobjedom, Muller je smanjio prednost Roba Huffa na 25 bodova, te sada drži čvrsto dugo mjesto sa 162 boda.

Tom Coronel pripremio je odličnu predstavu, te je odličnim obrambenim manevrima prvo odolijevao napadima Mullera, no na kraju je Francuz ipak bio brži. Kasnije su došli Alain Menu i Huff, te je u zadnja dva kruga Nizozemac maksimalno iskoristio svoje iskustvo i vozačke sposobnosti, te je time pokazao još jednu vrsnu vožnju kojom je zadržao svoje protivnike iza sebe.

Michel Nykjær osvojio je peto mjesto i osvojio peto mjesto, ujedno i Yokohama Trophy, ostvarivši odličan rezultat sa SUNRED Leónom 1.6T, zaslužena nagrada španjolske ekipe nakon razvitka novoga motora.
U drugoj utrci, odustali su Sondereger nakon što se izvrtio, Englster, kojeg su izdali problemi sa turbom, dok je O’Young otišao na pijesak kada je imao kontakt sa Micheliszom na petom krugu, zbog čega je i Mađar također morao odustati.

Micheliszu nova kazna

Norbert Michelisz, izgleda, stvarno nema sreće u posljednja dva tjedna. Nakon odličnog drugog mjesta u prvoj utrci Mađarske, u drugoj utrci dobio je kaznu prolaska kroz bokseve nakon što je izazvao gomilanje na početku druge utrke, te je jučer bio isključen iz kvalifikacija kada je na tehničkom pregledu otkriveno da mu je automobil bio lakši nego što je bilo propisano. Nakon svih ovih kazna, danas mu je, nakon druge utrke, naknadno izrečena još jedna kazna prolaska kroz bokseve zbog izguravanja Darryla O’Younga sa staze iz druge utrke. Pošto mu je kazna bila izrečena nakon utrke, na njegovo vrijeme dodano je 30 sekundi, te je sa početnog jedanaestog mjesta pao na 15-to mjesto.
Još jedna istraga, koja se vodila oko sudara između Gabrielea Tarquinia i Kristiana Poulsena, koji se također dogodio u drugoj utrci, završila je usmenim ukorom koji je upućen talijanskom vozaču.

Izjave pobjednika

Rob Huff: "Znao sam da sam, ukoliko sam htio pobijediti, trebao prestići Yvana na samom početku utrke. Kada sam bio na vanjskoj strani prvoga zavoja, zbog mrtve točke gledišta, nisam mogao vidjeti što je Yvan radio. No bio je fer, te mi je ostavio dovoljno mjesta, nije me izgurao, te mu u zahvaljujem na tome. Jučer smo napravili neke preinake na mom automobilu, te sam bio nešto brži od njega, što je bilo dovoljno da držim razmak i pobijedim u prvoj utrci."

Yvan Muller: "Bio sam jako zadovoljan nakon pobjede u današnjoj drugoj utrci. Bio bih jako razočaran da nisam pobijedio danas, naročito zato jer je moj automobil definitivno bio najbrži tijekom cijelog vikenda. Jednostavno sam morao izvući maksimum iz njega da pobijedim u današnjoj drugoj utrci, što nije bio lak zadatak; startao sam s osme pozicije, i morao se probiti što više moguće u poretku, uključujući pretjecanje Menua, Tarquinia, Nykjæra, te na kraju, odličnog Toma Coronela."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.