EUROLIGA

Partizan dobiva pozivnicu, zbog izbacivanja Rusa dva srpska kluba igrat će u Euroligi

Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanovic

IAKO su izgubili finale ABA lige od gradskog rivala Crvene zvezde, košarkaši Partizana sljedeće sezone igrat će u Euroligi na temelju pozivnice organizatora pa će regionalna liga prvi put imati dva predstavnika u najjačoj europskoj košarkaškoj ligi nakon sezone 2015./16., odnosno otkako je Euroliga postala poluzatvorenog tipa.

Crvena zvezda nastup je izborila kao prvak ABA lige, a mjesto za Partizan se otvorilo zbog izbacivanja ruskih klubova te je dobio pozivnicu ispred Valencije i Burse, koji su bili preostali kandidati. Čelnici Eurolige još su za nedavnog Final Foura u Beogradu govorili o želji da još jedna momčad s ovih prostora zaigra u njihovom natjecanju.

Hoće li biti predstavnici ABA ili VTB lige?

Srpski mediji već su tada izvijestili o toj mogućnosti, a sada tvrde da je Euroliga donijela odluku o Partizanu te će je uskoro i službeno objaviti, a isto već javlja i dio europskih košarkaških portala. 

Ipak, ako oba beogradska kluba nastupe u Euroligi, to ne znači nužno da će predstavljati ABA ligu jer su i Zvezda i Partizan dobili ponudu za priključivanje ruskoj VTB ligi. Istovremeno, nejasno je kakav će status u Euroligi imati moskovski CSKA, također ruski klub, ali i jedan od osnivača elitnog europskog natjecanja.