I Milan zapeo za Marka Livaju

PAPIROLOGIJA je komplicirana i zato će lovci iz Intera pokušati dogovorno preseliti Marka Livaju u Milano. No, Hajduk je jasno pokazao da nema namjeru pregovarati. Barem dok još postoji šansa da Livajini roditelji prihvate Hajdukovu ponudu: trogodišnji profesionalni ugovor i mjesečnu plaću od oko tri tisuća eura.

Direktor Ivica Šurjak te predsjednik Joško Svaguša bili su veliki optimisti nakon sastanka s Livajom, njegovim roditeljima i poslovnim skrbiteljem Frankom Bogdanom. Poručili su da šanse za Livajin odlazak nisu veće od deset posto. Hajdukova ponuda je korektna, no ne treba zaboraviti da je Livaja prije svega nekoliko dana izrazio želju da karijeru nastavi u Italji.

Ne prihvati li Hajduk Interovu ponudu koja bi mogla doseći i 400 tisuća eura (u svakom slučaju je veća od 180 tisuća eura, koliko Hajduk dobiva po propisima na konto uloženog u razvoj 16-godišnjeg napadača), Talijani mogu priskrbiti "potvrdu o preseljenju obitelji zbog neodgodivih obveza koje nemaju veze sa sportskim razlozima".

Po jednakoj je formuli majka Ivana Perišića postala zaposlenice Peugeota u Sochauxu. Hajduk kasnije može kod Fife osporavati preseljenje obitelji, a Livajina obitelj među ostalim propisima tražiti rupe i mogućnosti.

U idućim danima obitelj Livaja donijet će odluku, a presing pojačava i uplitanje Milana, koji je također bacio oko na mladog Kaštelanina. Prenijeli su tu informaciju mnogi talijanski portali.

Federico Pastorela Interov je čovjek koji sljedećeg tjedna stiže u Split na sastanak s Hajdukom, a to bi mogao biti znak da će Livaja ostati pri odluci da pod svaku cijenu napusti Poljud.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.