I ovo je moguće: Chelseajeva zvijezda odbila utajiti porez

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON mnogobrojnih objava dokumenata i otkrivanja malverzacija nogometaša, klubova i menadžera, Football Leaks je ovog puta objavio pozitivnu priču, čiji je junak N'Golo Kante. Neponovljivi veznjak Chelseaja i francuske reprezentacije stigao je na Stamford Bridge u ljeto 2016, a čelnici londonskog kluba od njega su tražili da poput većine igrača zaštiti svoja autorska prava i kroz manji porez uštedi gotovo milijun eura u nekoj od država koje su raj za otvaranje računa.

Iako je u startu pristao, Kante je naknadno odlučio kako ne želi prihvatiti takav scenarij već želi normalnu plaću, uz odvajanje za porez po engleskim zakonima. 

"N'Golo je odlučio da ne želi prihvatiti rizik nakon što je pročitao brojne članke o poreznim istragama vezane protiv igrača i klubova. Bio je jako zabrinut zbog toga i nije želio jednog dana završiti na sudu. Zato je odlučio odbiti ponudu i zatražiti normalnu plaću, uz plaćanje poreza i svega ostalog", otkrili su njegovi zastupnici. 

I dok je na travnjaku uvijek jedan od najboljih, neumorni veznjak izvan travnjaka je jedan od najsimpatičnijih, najskromnijih i najponiznijih nogometaša. Unatoč milijunima na bankovnom računu na treninge dolazi bijelim Mini Cooperom, a nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji niti jednom nije dotaknuo trofej, niti se gurao sa suigračima za njega sve dok to nije primijetio Steven N'Zonzi i osobno mu uručio trofej. 

Suigrači u reprezentaciji često pjevaju pjesme u njegovo ime, dok on sramežljivo uz vječni osmijeh sve promatra sa strane. Zbog svega toga, bez dvojbe, jedan je od najomiljenijih igrača današnjice, a potez s porezom dodatno je pokazao o kakvom se čovjeku radi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.