Ibrahimović Milanu preporučio trenera

Foto: EPA

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) od ove je sezone savjetnik za sportska pitanja u Milanu. Legendarni švedski centarfor sudjeluje u krojenju sportske politike kluba, a uskoro će Rossoneri rješavati pitanje prvog trenera. Stefano Pioli na kraju sezone napušta klub nakon pet godina i jednog osvojenog Scudetta.

Ibra želi svog prijatelja za trenera

Talijanski mediji pišu da Zlatan zagovara dolazak Marka van Bommela (47) na mjesto Milanovog trenera. Nekadašnji nizozemski veznjak vodi belgijski Antwerp. Ibrahimović i Van Bommel igrali su zajedno za Milan od siječnja 2011. do lipnja 2022. godine i navodno je kontakt već uspostavljen.

Van Bommel je u karijeri samostalno vodio PSV i Wolfsburg, a kao pomoćnik radio je u reprezentaciji Australije i Saudijske Arabije. U karijeri je igrao za Fortunu Sittard, PSV, Barcelonu, Bayern i Milan, a igračku karijeru okončao je prije 11 godina kao igrač PSV Eindhovena.

Milan ima još neke kandidate

Milanova uprava razmatra još nekoliko kandidata. Prema Gazzetti dello Sport, prva dva favorita su Paulo Fonseca i Julen Lopetegui. Fonseca je 51-godišnji Portugalac i trenutno vodi Lille, a u Italiji je dvije godine radio kao trener Rome. Lopetegui (57) je ove sezone bez posla nakon što se razišao s Wolvesima, dok je najpoznatiji po tome što je vodio Španjolsku i Real Madrid.

Kao rezervne opcije navode se Christophe Galtier, bivši trener PSG-a koji sada vodi katarski Al Duhail, i Marcelo Gallardo, dugogodišnji trener River Platea koji trenutno trenira saudijski Al Ittihad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.