SERIE A

Ibrahimović objasnio zašto mu je Milan najdraži klub za koji je igrao

Foto: Getty Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ u bogatoj je karijeri igrao za velikane poput Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, PSG-a i Manchester Uniteda, ali samo se u Milan vraćao.

U razgovoru za Gazzettu dello Sport 39-godišnji Šveđanin objasnio je zašto mu je Milan najdraži od svih klubova za koje je igrao.

"Poštujem sve te klubove i imam sjajna sjećanja na njih, ali Milan je klub u kojem se osjećam kao kod kuće. Idem u Milanello svaki dan i ne žuri mi se vratiti doma jer tamo jesam doma. Tako sam se osjećao i prvi put kad sam tu došao 2010. godine", rekao je Ibrahimović.

"S Gallianijem i Berlusconijem, momčadi, svima koji su tu radili, atmosfera je bila drukčija. Zbog njih si se osjećao kao da si doma. To mi se sviđalo jer sam mogao biti ono što jesam, a istovremeno igrati za jedan od najvećih klubova svijeta. Zato je Milan za mene na samom vrhu", objasnio je Zlatan.

Prije početka nove sezone Ibrahimović je produljio ugovor do idućeg ljeta, ali želi ostati još dulje i idućeg listopada proslaviti 40. rođendan kao milanist. Međutim, izvršni direktor Ivan Gazidis u vlastitom je intervjuu za Gazzettu rekao da pregovori još nisu počeli.

"Nismo o tome još razgovarali. Ta će odluka biti na klubu, ali i na njemu. On je posebna osoba nevjerojatne motivacije i velike inteligencije. Ta mu kombinacija daje ogromnu snagu u svemu što čini. Ibra našu skupinu igrača čini boljom jer sve izaziva da daju više, a svi u klubu, i igrači i ostali, prihvaćaju taj izazov. On čini razliku", rekao je Gazidis.

U Zlatanovoj želji da ostane značajnu ulogu imaju i klupski rezultati. Milan s njim nije osvojio trofej, ali je 2020. godinu završio kao najuspješniji klub Serie A.

"Pobjede su moja droga. Teško je to objasniti, ali kad sam na terenu, moram pobijediti. Pod svaku cijenu, svaki put. I na trening-utakmicama imam 95% pobjeda. Ne lažem, vidjet ćete kad izgubim, ali to se ne događa često. Opsjednut sam pobjedama, možda i previše. To se odražava i na momčad. Na primjer, nakon remija s Parmom. Prije šest mjeseci možda bi svi bili sretni s bodom, ali sad su svi bili ljutiti, čak i idućeg dana", rekao je Ibrahimović.