Ibričić hat-trickom protiv Sesvećana donio Hajduku drugo mjesto

HAJDUK je sjajnom partijom u Kranjčevićevoj rezultatom 5:2 svladao Croatiju iz Sesveta. Kako je Cibalija poražena u Gradskom vrtu, Senijad Ibričić svojim je hat-trickom donio Splićanima toliko željeno drugo mjesto u HNL-u.

Na koncu sezona Hajduka i ne izgleda toliko loše. Još do prije nekoliko mjeseci bili su u donjem dijelu HNL-a, a danas u vitrinama imaju pokal hrvatskog Kupa i ipak zadovoljavajuće drugo mjesto sa samo četiri boda iza velikog maksimirskog rivala.

Rano vodstvo domaćina iznenadilo Bijele

Ipak, utakmica u Kranjčevićevoj nije krenula kako je Špaco to zamislio. Naime, u 27. minuti poveli su domaćini. Zubak je snažno opalio sa 15-ak metara, a Stipica nije mogao ništa. Dvije minute kasnije mogli su domaćini povećati vodstvo. Nakon ubačaja s krila Pejić je bio najviši u sredini, međutim, njegov udarac glavom Stipica je izvrsnom reakcijom obranio.

Dvije minute prije kraja poluvremena ipak Hajduk dolazi do izjednačenja i bio je to početak kraja Sesvećana. Ibričić je lijepo izveo slobodnjak, prebacio živi zid i vratio Hajduk u utakmicu. Već u 51. minuti Bijeli su sasvim preokrenuli rezultat. Tomasov je ubacio na drugu stativu za Cernata koji s lakoćom matira vratara Sesvećana.

U 12 minuta četiri pogotka

U 78. minuti svojim drugim golom na utakmici pobjedu Splićana potvrdio je Ibričić. Na Čopu je napravljen kazneni udarac. Ibričić je izveo, Banović obranio, ali na odbijenu loptu stiže Ibričić i zabija svoj 16. prvenstveni gol. U 85. minuti točku na i u Kranjčevićevoj stavio je Duje Čop na asistenciju Mirka Oremuša.

I onda kada se činilo da će se utakmica privesti kraju bez većih uzbuđenja, pala su još dva gola. Prvo je Pejić iskoristio istrčavanje Stipice i postigao drugi gol za domaćine, da bi onda u sudačkoj nadoknadi Senijad Ibričić postigao svoj treći gol na utakmici i 17. ukupno u ovom prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.