HNL

Igor Cvitanović: Gyurcso nije ekstra kvaliteta za kojom bi Hajduk plakao

Screenshot: HRT

STRUČNI komentator HRT-a Igor Cvitanović je u emisiji Stadion analizirao prošlotjedna zbivanja u hrvatskom i međunarodnom nogometu.

Prvo se osvrnuo na rezultate hrvatskih predstavnika u Europskoj ligi. Podsjetimo, Hajduk i Lokomotiva su ispali od Galatasaraya i Malmöa, dok je Rijeka prošla ukrajinski Kolos.

Hajduk je iz susreta protiv Galatasaraya mogao izvući više

"Rijeka je protiv sebe imala tvrdog i nezgodnog protivnika, ali je prihvatila način na koji treba igrati protiv takvog protivnika. Zasluženo je prošla dalje, iako je to sve malo predugo trajalo", kazao je Cvitanović.

"Hajduk je iz susreta protiv Galatasaraya mogao izvući puno više nego što je izvukao. Ipak, kada Galatasaray u 70. minuti ubaci igrače koje ubaci, onda je sve jasno."

Lokomotiva je posebno podbacila porazima od Rapida iz Beča u Ligi prvaka i Malmöa u Europskoj ligi.

"Lokomotiva svake godine prodaje puno igrača, ali je to sve mogla pametnije napraviti. Mogla je zadržati te igrače do kraja europske polusezone jer se prošle sezone borila za drugo mjesto jako dugo", mišljenja je bio Cvitanović koji je komentirao i susret Hajduka i Varaždina u kojemu su Splićani slavili rezultatom 2:0

Gyurcso nije ekstra kvaliteta za kojom bi Hajduk plakao

"Hajduk dobro ulazi u utakmicu, ali neke dobro privede kraju, a neke ne. Protiv Varaždina je Hajduk diktirao ritam. Od prve minute su bili rastrčani, razigrani i htjeli su pitanje pobjednika riješiti što prije", rekao je drugi najbolji strijelac u povijesti HNL-a.

Detaljnije je analizirao Gyurcsa koji je postigao pogodak i iznudio crveni karton, a sljedećeg ljeta mu istječe ugovor s Hajdukom.

"Gyurcso varira u svojim igrama. Vidjet ćemo što će Hajduk napraviti jer on nije ekstra kvaliteta za kojom bi Hajduk plakao. Dimitrov također nije igrač koji će držati obranu. Hajduk mora dovoditi puno kvalitetnije strance. Kada Hrvati odlaze van, moraju biti 30 do 40 posto bolji od domaćih igrača", mišljenja je Cvitanović koji je i kod Osijeka posebno analizirao dva igrača.

"Bohar je igrao kratko, ali oni kontakti s loptom koje je imao su pokazali da je igrač koji može napraviti razliku. Miérez je igrač koji će Osijeku puno dati, ima neprikosnoven karakter i jako je usredotočen na momčadski uspjeh."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.