EUROPSKE LIGE

Igor Tudor napustio klupu Verone

Foto: EPA

IGOR TUDOR više nije trener Verone, objavio je talijanski prvoligaš na službenoj stranici. Navode kako je došlo do zajedničkog raskida suradnje. "Teška odluka. U Veroni sam pronašao radno okruženje i grupu fantastičnih igrača koji su omogućili da stvorim sklad s klubom. Zahvaljujući tome postigli smo izvanredne rezultate", rekao je Tudor.

"Dugo sam razmišljao o tome. Cijenim iskrenost i transparentnost predsjednika u pojašnjavanju planova za sljedeću sezonu. No obojica smo se složili da ne postoje svi uvjeti potrebni da bismo nastavili suradnju. Stoga je bilo ispravno razići se. Pozdrav gradu Veroni, u kojem sam se lijepo proveo. Hvala navijačima koji su slali ljubav i toplinu. Klubu želim puno sreće", poručio je Tudor.

"Klub i predsjednik Maurizio Setti zahvaljuju gospodinu Tudoru na izvrsnom radu koji je obavio. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", dodalo je klupsko vodstvo. Tudor je u Veronu došao u rujnu prošle godine, a sezonu u Serie A završili su na devetom mjestu. Ugovor s Veronom vrijedio mu je do 30. lipnja.

"Imali smo fantastičnu sezonu, posebno protiv velikana"

Tudor je s talijanskom klubom odradio iznimno dobru sezonu. U 38 kola upisao je 14 pobjeda, 11 neriješenih rezultata i 13 poraza, što mu je uz gol-razliku 65:59 donijelo deveto mjesto s 53 boda, devet manje od sedme Fiorentine, koja će igrati Konferencijsku ligu. Veronu je preuzeo nakon otkaza Eusebiju Di Francescu.

Bila je među kandidatima za ispadanje, no splitski trener odveo ju je do gornje polovine tablice. "Što nam fali? Ništa, ovdje u Veroni ništa ne fali. Ova 52 boda koja smo osvojili su ludilo! Imali smo fantastičnu sezonu, posebno na utakmicama protiv velikana", izjavio je Tudor nakon 36. kola i preokreta Milana, koji je tako došao do važnih bodova u borbi za naslov.

Tudorov radio pohvalio je i bivši talijanski izbornik Marcelo Lippi. "Tudorova Verona je jako organizirana, motivirana. Iznenadio me je, kao nogometaš nikad nije bio poput Antonija Contea ili Didiera Deschampsa, ali postao je ozbiljan i taktičan. Sad je jako dobar trener", rekao je Lippi, svjetski prvak s Italijom iz 2006. godine.

Nasljednik Allegrija u Juventusu?

Tudor je vodio mlađe uzraste Hajduka, kao i prvu momčad u dva navrata, i bio pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji. Bio je prvi trener PAOK-a, Karabükspora, Galatasaraya i Udinesea te pomoćnik Andree Pirla u Juventusu, što je pozicija na koju je otišao iz Hajduka. 

Talijanski Tuttosport je početkom veljače hvalio Tudora i tvrdio kako ga Juventus drži na oku, ističući da se čelnicima torinskog kluba, iza kojeg je razočaravajuća sezona bez trofeja, sviđa Tudorova napadačka vizija nogometa. Točnije, spominjali su ga kao potencijalnog nasljednika Massimiliana Allegrija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.