NOGOMET

Igrač kojega su pijanog pronašli u grmlju, a djeca mu se smijala, ima novi klub

Foto: Profimedia

JACK WILSHERE, 30-godišnji engleski veznjak kojega nogometna javnost veže ponajprije uz dane provedene u Arsenalu, ima novi klub. Tijekom posljednje dvije godine, otkako je otišao iz West Hama, nastupao je za Bournemouth ili pak bio slobodan igrač.

Sada je dogovorio suradnju s Aarhusom, u ovome trenutku sedmoplasiranim klubom najjače danske lige koji se s 24 boda nalazi daleko od začelja, ali i deset bodova iza vodećeg Kopenhagena. S obzirom na to da Wilshere broji 34 nastupa i dva pogotka za englesku reprezentaciju te čak 182 nastupa u Premier ligi, u kojoj je postigao osam pogodaka i asistirao 21 put, bit će najveća zvijezda danskog sastava.

Navijači Arsenala izabrali su ga za najboljeg igrača kluba u njegovoj prvoj seniorskoj sezoni. Proglašen je najboljim mladim igračem lige i izabran u idealnu momčad Premier lige. Bio je čak i kapetan Arsenala te se nalazio na FIFA-inim naslovnicama za britansko i irsko tržište. No situacija je posljednjih sezona daleko od idealne, a razlog su ponajprije ozljede.

Djeca su se smijala jer nije mogao pronaći klub

Otkrio je čak kako su se njegovoj djeci smijali jer ne može pronaći klub. Razmišljao je i o prekidu karijere, trenirao s drugoligaškim klubom, a posebno bizarna priča o Wilshereu jest ona Wojciecha Szczesnyja, njegova prijatelja.

"Wilshere je moj najbolji prijatelj uz Grzegorza Krychowiaka, a na mojoj svadbi toliko se napio da smo ga posvuda tražili dva sata, a našli smo ga kako spava u grmlju", ispričao je poljski vratar u jednom razgovoru.

Wilshere, međutim, nije bio na glasu kao problematičan igrač. Ozljede su učinile svoje, a sada su i godine sve veća prepreka. Devet mjeseci dug period bez kluba je iza njega. U Aarhusu, koji ga je predstavio videom koji podsjeća na stare dane u Arsenalu, pokušat će oživjeti ili barem na način dostojan potencijala zaključiti karijeru.

Neće imati najveću plaću

Zanimljivo, britanski The Sun navodi kako, unatoč tome što će biti najupečatljivije ime u danskoj svlačionici, neće imati najveću plaću. Ali je zato dobio dres s brojem deset. "Došao sam do trenutka u karijeri u kojemu moram početi iznova nakon teškog perioda. Hvala Aarhusu na prilici, napravit ću sve kako bih pomogao klub u napretku. Fizički sam u dobroj formi", rekao je Wilshere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.