Nogomet

Igrač koji je razbijao Dinamo ponovno sve prestravio. Mislili su da umire

Foto: Screenshot/Getty Images

BIVŠI nogometaš Lyona i Galatasaraya Bafetimbi Gomis srušio se sinoć na terenu tijekom derbija između Al-Hilala i Al-Ahlija u 26. kolu prvenstva Saudijske Arabije.

Al-Ahli je kao domaćin slavio rezultatom 2:1, ali je Al-Hilal ostao na prvom mjestu tablice koja broji 16 klubova.

Nezgoda s Gomisom koji nastupa za Al-Hilal dogodila se u 13. minuti susreta kada se 35-godišnji Francuz samo srušio.

Igrači se prestravili

Igrači su u velikom strahu zvali liječnike da pruže pomoć. Scene iz Saudijske Arabije izgledale su jezivo i slutilo je na najgori scenarij.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava video ne možemo prikazati u ovom članku, no možete ga pogledati ovdje.

Međutim, Gomis se brzo oporavio i vratio na teren te odigrao svih 90 minuta.

"Hvala vam na mnogim porukama. Više straha nego štete. Nastavljam se boriti da Al-Hilal bude šampion. Hvala ponovno. Vaš lav vas voli mnogo", napisao je kasnije na Twitteru.

Ovo nije prvi put da se Gomisu događaju slične situacije jer boluje od vazovagalne sinkope. Naime, radi se o najčešćem uzroku nesvjestice, a javlja se kada tijelo pretjerano reagira na određene okidače, kao što su prizor krvi ili ekstremni emocionalni stres.

Ovo mu nije prvi put, a Dinamo ga pamti po rekordnom hat-tricku

Okidači rezultiraju vazovagalnom sinkopom odnosno kratkim gubitkom svijesti uzrokovanim naglim padom otkucaja srca i krvnog tlaka, što smanjuje dotok krvi u mozak, piše portal krenizdravo.hr.

Gomisu se isti problem događao 2017. godine kada je igrao za Galatasaray, kao i 2015. godine kada je igrao za Swansea protiv Tottenhama.

Navijači Dinama posebno se sjećaju Gomisa zbog duela Lyona i Dinama u Ligi prvaka 2011. godine kada je francuski klub u Zagrebu slavio rezultatom 7:1.

Gomis je na toj utakmici oborio rekord Lige prvaka tako što je postigao tri gola za samo sedam minuta. Na toj utakmici ukupno je postigao četiri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.