Igrač optužen za seksualno napastovanje. Trener se s tim sprdao pa dobio otkaz

Foto: Profimedia

FRANCUSKI nogometni stručnjak Abdel Bouhazama podnio je ostavku na dužnost glavnog trenera Angersa, nakon niza loših rezultata i zbog neprimjerenih komentara izrečenih u svlačionici, koji su procurili u javnost. Angers je uvjerljivo posljednji na ljestvici francuskog prvenstva sa samo 10 bodova iz 26 nastupa, a 54-godišnji Bouhazama je za riječi upotrebljene u svom govoru uoči nedjeljnog poraza od Montpelliera (5:0) u lokalnim i nacionalnim medijima portretiran kao seksist.

Naime, njihov igrač Ilyes Chetti optužen je za seksualno napastovanje, a Boouhazama je iznenadio načinom na koji je komentirao taj događaj. "Nije loše, svi smo već dirali cure", rekao je dok je želio opravdati postupke za koje je optužen Chetti i motivirati igrače pred zadnju utakmicu, ali to ga je koštalo posla.

"Suočen s medijskim pritiskom i kako bi sačuvao imidž kluba i spokoj svlačionice, Abdel Bouhazama je predsjedniku Saidu Chabaneu objavio da je odlučio napustiti poziciju glavnog trenera. Predsjednik je prihvatio trenerovu odluku. Klub ne prihvaća bilo kakav oblik diskriminacije te osuđuje seksizam i mržnju prema ženama", priopćili su u utorak iz Angersa. U priopćenju je navedeno da se Bouhazama ispričao svim suradnicima, a posebno kolegicama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.