Dinamo u Europi

Igrači Shkupija: Zašto ne bismo napravili čudo protiv Dinama?!

Foto: Igor Kralj/Pixsell

DINAMO od 21 sat u Skoplju igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Shkupija. Hrvatski prvak razočarao je navijače u prvom susretu s Makedoncima i odigrao samo 2:2 na Maksimiru.

Shkupi i Dinamo igraju na nacionalnom stadionu "Toše Proeski" jer Shkupijev domaći stadion Čair ne zadovoljava UEFA-ine uvjete za najjače europsko natjecanje. Stadion "Toše Proeski" prima 33 tisuće gledatelja, a makedonski mediji najavljuju da će večeras na tribinama biti između 15 i 20 tisuća ljudi.

"Naša prednost je što nemamo apsolutno nikakav pritisak", poručuje Vladica Brdarovski, jedan od najboljih igrača makedonskog prvaka. "Pritisak je na Dinamu koji mora igrati Europu, dinamovce boli glava... Nama je svaka utakmica, svaki rezultat samo bonus. Zbog toga smo rasterećeni i bit će nam lakše igrati i dati sve od sebe", rekao je Brdarovski.

"Publika će tražiti da se ne branimo"

Najavio je da se Shkupi neće braniti. "Odigrat ćemo kako stručni stožer odluči, ali sigurno je da se nećemo braniti jer igramo pred našim navijačima. Igrat ćemo otvorenije, to će i publika tražiti od nas. Idemo uz podršku navijača do iznenađenja."

Blerton Sheji, lijevi bočni Shkupija, pozvao je navijače na stadion. "Dinamo maksimalno respektiramo, jasno je da nas čeka teška utakmica, ali spremni smo dati sve od sebe. Zašto ne bismo očekivali čudo?! Trebat će nam podrška navijača."