Igrači utučeni nakon velikog kiksa: Još se možemo izvući

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija odigrala je 2:2 s Albanijom u Hamburgu u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu. Momčad izbornika Zlatka Dalića u prvom kolu doživjela je poraz od Španjolske (3:0), a sad je kiksala protiv autsajdera skupine B.

Hrvatska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Albanije, koja je povela u 11. minuti golom Qazima Lacija. Dalićevi izabranici okrenuli su u drugom poluvremenu. Andrej Kramarić izjednačio je u 74. minuti, a Klaus Gjasula dvije minute kasnije postigao autogol. Hrvatska je bila blizu pobjede, međutim Albanci su došli do boda pogotkom Gjasule u 95. minuti.

Hrvatskoj u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat slijedi posljednji susret grupne faze s braniteljem europskog naslova Italijom. U osminu finala proći će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska sada ima jedan bod.

Reakcije izbornika Dalića, predsjednika HNS-a Marijana Kustića te hrvatskih nogometaša nakon utakmice s Albanijom pročitajte u nastavku.

Dalić: U prvom poluvremenu smo bili tromi i spori, nismo ih uspjeli probiti

"Nije lako, jako teška utakmica, različita poluvremena. U drugom smo dali sve od sebe da povedemo, pa primili gol u nadoknadi. Još je sve u našim rukama. Drugo poluvrijeme ohrabruje, u prvom smo bili loši, ništa nismo uspjeli. Pobjeda nad Italijom vodi nas dalje.

Htjeli smo više probijati po bokovima s Perišićem i Juranovićem. U prvom poluvremenu smo slabo okretali stranu, s Gvardiolom smo htjeli balans lijeve noge na lijevom stoperu, a s Petkovićem da u špici prihvati loptu. Nismo uspjeli u tome. U prvom smo bili tromi i spori, nismo ih uspjeli probiti, bili su iza lopte. U drugom smo dijelu stavili brže i življe igrače i to je bilo bolje.

Naravno da se mogao spriječiti drugi gol u završnici. Držali smo ih visoko, nisu mogli proći centar, držali smo visok presing. No, u zadnjih pet minuta se sve okrenulo. Povukli smo se, dali smo im situacije za polukontre. Imali smo dosta problema u stoperskom dijelu, stalno smo se bespotrebno hrvali i tukli s njima. Tu ima dosta problema.

Hvala navijačima, nosili su nas i držali kad smo gubili i vodili. Moramo napraviti sve da ih ne razočaramo. Teško je primiti gol u zadnjoj minuti, ali kada vidiš prvo poluvrijeme....Da smo mi zabili u zadnjoj sekundi za 1:1, bili bismo presretni. Imamo par dana do Italije, podići ćemo se i biti bolji. Nije lako, ali uz ovakvu podršku i ljude koji nas prate...

Ne mogu reći ništa o pristupu, svi su htjeli, protivnik ti da gol na početku i zatvori se... Nije išlo, prespori smo i pretromi bili. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo i onda smo primili gol. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako trebamo. Bespotrebno smo se povlačili na kraju", rekao je izbornik Dalić za HRT.

Baturina: Nadam se da su dečki svjesni da još sve možemo izvući

"Prava drama, žao mi je što nismo pobijedili, ali idemo dalje. Loše smo ušli u utakmicu, ali okrenuli smo. Rekao bih da je rezultat realan. Nadam se da su dečki svjesni da još sve možemo izvući. Podrška je bila sjajna, prvi put ovo proživljavam. Možda i bolje da nam trebaju tri boda protiv Italije, da nema kalkulacija", rekao je Martin Baturina.

Sučić: Veliko razočaranje

"Veliko razočaranje, izgubili smo pobjedu na samom kraju. Kontra, ne smije nam se to dogoditi. Trebali smo to mirno privesti kraju, moramo učiti iz ovoga. Drugo poluvrijeme je bilo dobro, tako trebamo krenuti s Talijanima. Naravno da ih možemo pobijediti, vjerujemo u svoje kvalitete, optimist sam. Ako ćemo s Talijanima igrati kao danas u drugom poluvremenu, pobijedit ćemo", rekao je Luka Sučić.

Kramarić: Bit će zajebana utakmica s Italijom

"Hvala na čestitki za rođendan, ali bio bih sretniji da imamo sva tri boda. Ovo je nogomet. Primili smo gol u zadnjim sekundama nakon što smo u drugom poluvremenu bili puno bolji. Žao mi je što nismo nastavili pritiskati nakon drugog zabijenog gola. Ponovio se nogomet.

Zato ljudi vole nogomet, puno je emocija, nikad ne znaš što te čeka u idućoj akciji. To nam se danas dogodilo, nismo zabili i primili smo za 2:2.

Morat ćemo se baciti na glavu protiv Italije. Sigurno možemo pobijediti Italiju. Znamo da smo puno puta bili u ovakvoj situaciji. Dat ćemo sve od sebe, vjerovat ćemo kao što smo vjerovali danas u drugom poluvremenu.

Talijani su možda i najbolji u grupi. Bit će zajebana utakmica, ali dat ćemo maksimum i vjerovati u ono što smo radili zadnjih šest-sedam godina. Daj Bože da nam se otvori put sreće i da odemo dalje", izjavio je Andrej Kramarić.

Majer: Bit će teško, ali još možemo proći grupu

"Što reći... Tužni smo i razočarani. Albanija je bila bolja u prvom dijelu, zasluženo je vodila. Okrenuli smo, morali smo pobijediti na kraju. To je nogomet. U drugom poluvremenu smo išli na sve ili ništa, dominirali smo, zasluženo zabili dva gola.

Razočarani smo, ali ništa nije gotovo. S Italijom treba tražiti pobjedu. Mogli smo si ovom utakmicom olakšati sve, ali nažalost nismo. Bit će teško, ali još možemo proći grupu", izjavio je Lovro Majer za HRT.

Budimir: Možda je rezultat pravedan

"Rezultat 2:2, jedan bod... Naravno, ostaje žal što nismo izdržali tih deset minuta. Željeli smo zabiti treći gol jer je svaki bitan. Na kraju nije ispalo kako smo htjeli", rekao je Ante Budimir. "Gol, a imali su i dvije-tri kontre na početku, kada je Livaković dobro reagirao. Možda je rezultat pravedan. U zadnjoj utakmici s Italijom moramo biti na razini svih 90 minuta", dodao je.

O drugom poluvremenu je rekao: "Dali smo sve od sebe kako bismo okrenuli i na kraju smo uspjeli. Ostaje žal zbog zadnjih deset minuta, ali idemo dalje. U ponedjeljak drugo finale."

Kustić: U svakoj utakmici želimo pobijediti

"Hvala navijačima. Opet je sve na nama i zadnjoj utakmici s Italijom. Teško je primiti gol u zadnjoj minuti. Optimizma još ima, naravno. U drugom poluvremenu smo pokazali želju i htijenje, pogotovo s mladim igračima, Baturinom i Sučićem. Protiv Italije idemo na pobjedu.

U svakoj utakmici želimo pobijediti. U drugom poluvremenu smo mogli dobiti i s više razlike, no vjerujem u naše dečke i pozitivan rezultat. Vjerujem u igrače, izbornika i stožer. Mogu napraviti pozitivan rezultat", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.