svjetsko prvenstvo u rukometu

IHF pokrenuo disciplinski postupak protiv četvorice Hrvata

Foto: HRS

>>> KOMPLETAN RASPORED, REZULTATE, ANALIZE I REAKCIJE IZ NJEMAČKE PRATITE NA INDEXOVOJ TEMI ZA SP

MEĐUNARODNI rukometni savez (IHF) pokrenuo je istragu protiv Hrvatske zbog ispada tijekom i nakon utakmice s Njemačkom u sklopu drugog kola glavne runde Svjetskog prvenstva u Danskoj i Njemačkoj (21:22).

S obzirom na prigovore na danski sudački par Mads Hansen - Martin Gjeding zbog počinjenih propusta, kazneni postupak otvoren je protiv tri neimenovana člana vodstva hrvatske reprezentacije i jednog igrača. Prijavu je podnio delegat utakmice.

Cijeli slučaj i potencijalne kazne razmatrat će Međunarodni rukometni savez, odnosno disciplinska komisija. Odluci će pridonijeti i sudačka komisija. Proučit će snimke utakmice kako bi utvrdila jesu li optužbe hrvatskih reprezentativaca i stručnog stožera opravdane.

Hrvatski izbornik Lino Červar prozvao je danske suce Madsa Hansena i Martina Gjedinga "amaterima koje treba pritvoriti jer su svojim odlukama izbacili Hrvatsku iz borbe za medalje".

"Protiv Njemačke vidjeli ste pljačku koju je vidio cijeli svijet! Suce treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći", bijesno je poručio Lino Červar nakon poraza Hrvatske u Kölnu i ispadanja iz borbe za medalje.

Hrvatski izbornik spočitavao je danskim sucima što su u posljednjoj minuti ogleda, kada je Njemačka vodila golom prednosti, a Hrvatska imala napad, Igoru Karačiću sudili probijanje dok je lopta išla prema Manuelu Štrleku koji bi imao zicer za izjednačenje. U prethodnom napadu Njemačka je izgubila loptu, ali Mads Hansen i Martin Gjeding vratili su joj loptu jer su prosudili da ju je izgubila zbog prekršaja.

Hrvatski rukometni savez podnio je službeni prigovor na suđenje zbog uvjerenja da je danski sudački par oštetio Hrvatsku i izravno utjecao na ishod utakmice.

"Uputili smo žalbu Svjetskoj i Europskoj rukometnoj federaciji, dokumentirali smo prigovor slikama i videom. Pronašli smo 11 grešaka na štetu Hrvatske i eventualno jednu na štetu Njemačke. Problem je što su se ključne greške na našu štetu dogodile u posljednje dvije-tri minute te su direktno utjecale na rezultat. Drastične razlike bile su u kriteriju za pasivan napad te kod faulova za isključenje", rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.