NOGOMETNA ROMANTIKA

Ikona u 39. godini prekida mirovinu zbog jednog i jedinog cilja. Dovodi ga prvoligaš

Foto: EPA

DJIBRIL CISSE ima samo jednu želju - želi zabiti 100 golova u francuskom prvenstvu, a trenutačno je na 96 zabijenih golova.

Legendarni Francuz u mirovini je i uskoro ulazi u 39. ljeto života, ali svim silama pokušava naći klub koji bi mu ispunio san.

Navodno se ponudio nekim prvoligašima, a zasad pozitivne znakove šalje Dijon.

"Znate kako to ide s napadačima"

Sportski direktor tog kluba je Péguy Luyindula, nekadašnja zvijezda PSG-a, i poručio je upravi da dovede iskusnog Cissea.

"Znate kako to ide s napadačima. Volimo golove, volimo postavljati nove ljestvice: 25, 50, 75... Za mene postoji ljestvica od 100 golova, koja me progoni. Zaglavio sam na 96 otkad sam prestao igrati. Nedostaju mi četiri gola da dostignem cilj i to me izluđuje", započeo je veteran nedavno pa nastavio:

"Želim se vratiti u Ligue 1 kako bih to dostigao. Ako me neki klub angažira, mogu to dostići za dva ili tri mjeseca. Prilično sam tvrdoglav. Kada imam cilj, radim sve kako bih ga dostigao. Spreman sam se vratiti i igrati besplatno, tako da nema puno rizika za klubove. Sada nisam u pregovorima ni s jednim klubom, ali nadam se da će se netko pojaviti."

Dijon prati situaciju

Prvi čovjek Dijona Olivier Delcourt zainteresiran je za ovu priču pa bi se moglo dogoditi da nekadašnji francuski reprezentativac zaigra u Dijonu kako bi zabio četiri gola koji mu nedostaju.

Dijon je trenutačno 16. momčad prvenstva. Cisse je u karijeri igrao za Auxerre, Liverpool, Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, QPR, Al Gharafu, Kuban, Bastiju, Saint-Pierroise, Yverdon i Vicenzu.

Za reprezentaciju Francuske zabio je devet golova u 41 utakmici.

VIDEO: Jedna od Cisseovih majstorija za Marseille

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.