HRVATSKA OSVOJILA BRONCU

Ima diplomu Šumarskog faksa, pjeva u klapi i najbolja je pivotkinja u Europi

Foto: HRS

HRVATSKA kružna napadačica Ana Debelić izabrana je u najbolju ekipu Europskog prvenstva u Danskoj.

Potpuno zasluženo jer je bila jedna od najvažnijih hrvatskih karika u obrani i napadu. Kada bi vanjski šut bio zatvoren, lopte bi dolazile do nje ili Katarine Ježić, a Debelić je njih 23 od 27 pretvorila u pogotke.

Rukomet je počela trenirati sa šest godina

Ova stasita Rabljanka je trenutno članica ruske Astrahanočke u koju je stigla prošlog ljeta iz redova Podravke Vegete. Tamo je provela posljednje četiri sezone, a za stepenicu više odlučila se u 26. godini.

Rukomet igra skoro cijeli svoj život. Počela ga je trenirati sa šest godina, a usporedno s rukometom je pjevala u klapi, igrala tenis, vozila kajak i plesala. Rukomet je od svega navedenog isplivao te je Ana nastavila trenirati i po odlasku u Rijeku gdje je s 14 godina upisala srednju građevinsku školu.

Završila je Šumarski fakultet u Zagrebu

Na Kvarneru je prvo trenirala u Opatiji, a onda i u vodećem riječkom klubu Zametu. S 18 godina ju je akademska karijera ponovno preselila, ovoga puta u Zagreb gdje je Debelić igrala za Lokomotivu, a vodio ju je njen sadašnji izbornik Nenad Šoštarić.

U Zagrebu je upisala Šumarski fakultet, smjer Drvna tehnologija, koji je do danas već i završila.

Put ju je iz Zagreba odveo u Koprivnicu

"Iako mi je ponekad bilo naporno, nastojala sam sve obaveze, pogotovo za vrijeme priprema i intenzivnih utakmica, dobro organizirati i uskladiti. Željela sam studirati, ali i igrati rukomet pa sam dosta rano otišla od kuće i morala se naviknuti na odvojen život od roditelja. Put me iz Zagreba ipak odveo u Koprivnicu", rekla je Debelić.

Ona je u četiri sezone s Podravkom tri puta bila prvakinja Hrvatske te je dva puta osvajala Kup Hrvatske. Prvi je put zaigrala u Ligi prvakinja, a odlične igre u Lokomotivi i Podravci donijele su joj pozive na EP 2016. i 2018.

Za sreću prije utakmice pomno bira sportske komade odjeće

Zablistala je na netom završenom EP-u u Danskoj, a bila je bolja čak i od svog idola Heidi Loke, jedne od najboljih kružnih napadačica u povijesti. Iako joj sreća ne treba jer ima veliko rukometno umijeće, ipak prije utakmice napravi nekoliko stvari za savršen razvoj situacije na terenu.

"Uvijek zovem mamu i dečka da mi zažele sreću, a tu su i neki sportski komadi odjeće; topići i podmajice, koji spadaju u kategoriju onih koji mi donose sreću pa ih pomno biram za važne utakmice", kazala je Debelić.

Suigračice je zezaju zbog supruga 

Debelić je jedina hrvatska reprezentativka koja je u braku pa je suigračice na turnirima često zezaju. Na pitanje Ćamile Mičijević u emisiji 'Kod Ćamile na fotelji' koju je snimala tijekom Eura, Debelić je morala u šali odgovoriti preferira li više muža ili ljubavnika.

"Volim ih obojicu", rekla je Ana.

Svestrana 26-godišnjakinja s Raba, kad nije na terenu, najveću strast pronalazi u gastronomiji i kuhanju. Naravno, u društvu svog supruga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.