"IMAMO TAKTIKU ZA CRNU GORU" Tomas najavio dvoboj protiv Đetića u Cluju

Foto: Fiba

NAKON pobjeda protiv Mađarske (67:58) i Rumunjske (74:58), košarkaška reprezentacija Hrvatske sprema se za treći dvoboj u skupini C Eurobasketa. Momčad Ace Petrovića igrat će sutra od 16:45 sati igrati s Crnom Gorom, koja je doživjela debakl protiv Španjolske (60:99), a onda svladala Mađare (72:48). 

"Čeka nas prva teška utakmica. Crna Gora ima jako dobru momčad, a posebno se ističe ta unutarnja linija gdje igraju s dvije petice istovremeno. No, imamo taktiku koju smo dogovorili za njih. Također, igraju malo sporije, jer Bogdan Tanjević voli takav stil košarke. Ozbiljna su ekipa, jer imaju i vanjske šutere koje poznajemo iz ABA lige, a imaju i velike ambicije na ovom prvenstvu", rekao je Marko Tomas uoči susreta u Cluju.

Hrvatska je već praktički osigurala plasman u osminu finala Eurobasketa, no želi ostvariti treću pobjedu uoči utakmica protiv Španjolske i Češke.

"I nama znači ova utakmica jer bi osigurali jednu od četiri pozicije koja bi nam donijela plasman u osminu finala. Tu je i samopouzdanje, jer je vidljiva nervoza nakon prva dva meča i to moramo promijeniti", jasan je Tomas.

Jedini susret na velikim natjecanjima Hrvatska i Crna Gora odigrale su 2011. u Litvi, gdje su naši košarkaši slavili s 87:81 u trećem kolu skupine C. Tomas upozorava koje su prednosti, a koje mane Đetića...

"Čini se da se Tyrese Rice još nije uklopio u momčad, ali možda baš protiv nas odigra na visokoj razini i zato moramo biti koncentrirani. Također, s druge strane njihove dvije petice mogu predstavljati njihovu prednost, ali zato imaju problema u obrani", zaključio je Tomas. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.