Index doznaje: Most podršku HDZSDP-u uvjetuje i rješavanjem problema nogometne mafije

Foto: Hina 

INDEX doznaje od uglednog člana Mosta iz Dalmacije, kako je jedan od uvjeta treće najjače političke snage HDZ-u i SDP-u, oko kojih nema pregovora, konačno rješenje brojnih nezakonitosti i protuzakonitosti u hrvatskom nogometu, te jasno distanciranje od ključnih likova hrvatskog nogometa upletenih u takve radnje.

Cijela hrvatska javnost iščekuje zaključke s klauzure Mosta na Plitvicama, a jedan od njih je, kako doznajemo, neodgodivi i trenutni početak čišćenja kriminala u hrvatskom nogometu.

Poznato je kako je nakon rezultata parlamentarnih izbora, Most s 18 zastupničkih mandata postao nezaobilazna politička snaga, ključna za sastavljanje nove Vlade RH, ali i za postavljanje uvjeta i ciljeva koje i HDZ i SDP moraju ispuniti ako žele formirati Vladu, a to, kao što znamo, ne mogu bez Mosta.


Čelni ljudi Mosta sastanče na Plitvicama

Jedan od uvjeta ovim navodno različitim strankama, ukoliko žele da ih Most podrži, je da krenu u obračun s kriminalom u hrvatskom nogometu.

Prema bi se iz navedenog moglo zaključiti kako je Most ovim bliži SDP-u jer vrh HDZ-a i nogometnog saveza su jedno, napominjemo kako to nikako nije slučaj. Ne zaboravimo, SDP je 2011. godine gromoglasno najavljivao početak isušivanja "nogometne močvare", ali ona je u četiri godine njihove vlasti samo metastazirala do neslućenih razmjera. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.