Insajder: Gotovo je, Brekalo ide na posudbu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

TALIJANSKI transfer-insajder Nicolo Schira javlja kako je Fiorentina dogovorila jednogodišnju posudbu Josipa Brekala u tursku Kasimpasu. Dvadesetšestogodišnji krilni napadač nije u planovima Viola za novu sezonu i trebao bi otići u klub koji nosi ime istanbulskog kvarta u kojem je osnovan 1921. godine, a prošle sezone završio je peti u elitnom rangu.

Zanimljivo, stadion na kojem će Brekalo igrati domaće utakmice nosi ime Recepa Tayyipa Erdoğana, aktualnog turskog predsjednika koji je odrastao u Kasimpasi i u mladosti igrao nogomet. Prema nedavnim informacijama, Brekalo je zamalo završio u Getafeu, ali su pregovori s klubom iz Madrida propali.

Prošle sezone bio je u Hajduku

Podsjetimo, Brekalo je prošle polusezone igrao na posudbi u Hajduku, u koji je stigao krajem siječanjskog prijelaznog roka. Iako je bio blizu povratka u Dinamo, na kraju je došao na Poljud u namjeri da pomogne Hajduku u borbi za naslov, kao i sebi u lovu na mjesto na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo.

Ni jedno ni drugo nije uspio ostvariti, a u 16 utakmica za Hajduk u svim natjecanjima zabio je dva gola i upisao osam asistencija.  Ranije u karijeri igrao je za Dinamo, Wolfsburg i Torino, dok je u Fiorentini od siječnja 2023. U dresu kluba iz Firence dosad je odigrao 29 službenih utakmica i postigao jedan gol. Ugovor mu vrijedi još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.