Insajder: Kompany je odmah dobro procijenio tri najveća problema Bayerna

Foto: Profimedia

VINCENT KOMPANY (38), legendarni stoper Manchester Cityja i Belgije, novi je trener Bayerna. Momčad jednog od najvećih klubova na svijetu preuzeo trener sa samo četiri godine trenerskog iskustva. Prvi posao mu je bio u matičnom Anderlechtu 2020.

S najvećim belgijskim klubom je u dvije sezone osvojio treće i četvrto mjesto u prvenstvu te igrao finale kupa. Zatim je u ljeto 2002. preuzeo Burnley. U prvoj sezoni s tim klubom je kao uvjerljivi prvak Championshipa sa 101 bodom izborio Premiership. Ali, ove sezone je od tamo ispao sa samo 5 pobjeda u 37 utakmica. Presudili su mu mali budžet i nedovoljno kvalitetna momčad.

Kompany je odmah shvatio što i Tuchel te Rangnick

No, Kompany je na glasu kao inteligentan, detaljan i pronicljiv tip. Potvrđuje to i Bayernov insajder Georg Holzner, novinar Kickera. On piše: "Tijekom kratkih pregovora s Maxom Eberlom, članom uprave zaduženim za sport te sportskim direktorom Christophom Freundom, Kompany je ekspresnom analizom došao do istog zaključka kao i Thomas Tuchel kada je prije godinu dana preuzimao momčad te Ralf Rangnick, kada je prije mjesec dana pregovarao s čelnicima Bayerna.

Kompany je dakle detektirao kao i spomenuti da Bayern ima tri velika problema: U momčadi je previše igrača koji nisu na razini Bayerna. Nedostaje vođa. Potrebna je nova kičma. Ove tri glavne boljke moraju sanirati Kompany i Eberl. Bayern želi posao na tržištu završiti i momčad za iduću sezonu kompletirati najkasnije do kraja Eura, dakle sredine srpnja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.