Dva kluba imat će svoje igrače u finalu Svjetskog prvenstva 11. put u nizu

Foto: EPA-EFE

Finale Svjetskog prvenstva 2022. između Francuske i Argentine u nedjelju označit će nastavak duge tradicije - od 1982. Bayern München i Inter Milan su imali barem po jednog igrača u utakmici za svjetski naslov. Niz se djelomično objašnjava i redovnom prisutnošću u finalu mundijala Njemačke (1982., 1986., 1990., 2002. i 2014.) i Italije (1982., 1994. i 2006.).

U 2018., a potom i u 2022., to je neobično s eliminacijama Njemačke u grupnoj fazi u prvom krugu i izostankom Italije, koja se čak nije ni kvalificirala. Nerazzurre su u Katru predstavljali samo Argentinac Lautaro Martinez i Hrvat Marcelo Brozović, čije su se dvije reprezentacije sučelile u polufinalu. Interov napadač Joaquin Correa povukao se iz argentinskog sastava neposredno prije Svjetskog prvenstva.

Najviše igrača u finalu imat će Atletico

S druge strane, Bayern München je bio najbolje zastupljeni klub na početku turnira - i u tome izjednačen s Barcelonom) - sa 17 igrača, uključujući Francuza Lucasa Hernandeza, koji se ozlijedio u prvoj utakmici i bio prisiljen povući se s Mundijala.

Trojica Francuza iz Bayerna još uvijek su u borbi za finale - Benjamin Pavard, Dayot Upamecano i Kingsley Coman. No jedan klub ima više igrača u finalu. Atlético Madrid ima četiri predstavnika - Francuz Antoine Griezmann i Argentinci Nahuel Molina, Rodrigo de Paul i Angel Correa.