Interova legenda objasnila logiku razmjene Brozovića za Kessieja

Foto: Profimedia

NAKON što je Marca objavila da je Barcelona ponudila Interu Francka Kessieja u direktnoj razmjeni za Marcela Brozovića, u talijanskim medijima i na društvenim mrežama ne prestaju rasprave o tome koliko bi takav transfer imao smisla za milansku momčad.

Najveće zamjerke interista su u tome što Kessie nije tehnički dobar kao Brozović te ga zato ne bi mogao adekvatno nadomjestiti. No, Interova legenda Giuseppe Bergomi smatra da bi razmjena imala logike za njegov bivši klub.

Kessie ne bi zapravo bio zamjena za Brozovića, Inter ju već ima

"Brozović je bio nezamjenjiv u Interu dok klub nije isprobao Calhanoglua u toj ulozi. S njim je Inter imao veći kontinuitet nego s Brozovićem", rekao je Bergomi te podsjetio da je Inter već kao dugoročnu zamjenu za hrvatskog veznjaka doveo 20-godišnjeg albanskog reprezentativca Kristjana Asslanija.

"Inter ima veznu liniju s malo fizikalnosti, a Kessie bi bio zanimljiv profil igrača s obzirom na to da se Calhanoglu pokazao kao odlična zamjena za Brozovića. To bi bila razmjena koja ima neku svoju logiku", rekao je bivši talijanski reprezentativac, koji je svih 20 godina profesionalne karijere proveo u Interu.

Inter u srijedu igra protiv gradskog rivala Milana u talijanskom superkupu, koji će se održati u Saudijskoj Arabiji, a očekuje se da će se pregovori intenzivirati nakon povratka momčadi u Italiju. Brozović zbog ozljede lista nije igrao od Svjetskog prvenstva, ali trebao bi biti u sastavu protiv Milana.