ALBANSKA INVAZIJA NA BEOGRAD Večeras masovno dolaze na Partizanov stadion

Foto: Getty Images/Guliver Image

IAKO SU Partizan i Skenderbeu dogovorili da na današnjoj utakmici 4. kola Europske lige neće biti gostujućih navijača, albanska momčad bi na stadionu JNA mogla imati vrlo glasnu podršku.

Naime, lokalni mediji s juga Srbije najavljuju da će na Partizanov stadion večeras stići oko 2000 Albanaca s juga zemlje, iz Preševa, Bujanovca, Medveđe, Niša i Vranja. Problem je u tome što će, ako dođu, navijači Skenderbeua biti raštrkani po stadionu jer nitko neće moći kontrolirati tko kupuje ulaznice na blagajnama budući da nije riječ o organiziranom dolasku

To bi predstavljao golemi organizacijski problem na stadionu na kojem su albanski navijači prije tri godine spustili dron s kartom i zastavom "Velike Albanije" pred kraj prvog poluvremena kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. Kad je vidio dron, srpski reprezentativac Stefan Mitrović pokušao je uzeti zastavu što je izazvalo opći kaos na terenu. Albanski igrači su ga napali i pokušali mu oteti zastavu, na travnjak su utrčali i članovi stručnog stožera i neki navijači pa je utakmica prekinuta.

Srpski navijači i zaštitari su mlatili albanske igrače, koje su od pravog linča spasili srpski nogometaši. U svečanoj loži je tada uhićen brat albanskog premijera pod sumnjom da je upravljao dronom, no kasnije je objavljeno da je došlo do zabune. UEFA je kaznila Srbiju oduzimanjem tri boda, novčanom kaznom i dvije utakmice pred praznim tribinama. Albanci su se odbili vratiti na teren pa je pobjeda dodijeljena Srbiji (koja je anulirana oduzimanjem tri boda), a morali su platiti i 100.000 eura kazne.

Uoči utakmice između Albanije i Srbije u Elbasanu su domaći navijači tada prijetili srpskim majkama "da ne puštaju sinove u Albaniju jer će im se vratiti u ljesovima". Dronom je upravljao Ismail Morina koji je ovog ljeta uhićen u Dubrovniku po međunarodnoj tjeralici. Županijski sudu u Dubrovniku odobrio je izručenje Srbiji, ali je Vrhovni sud ukinuo tu presudu te naredio ponovljeni postupak. U njemu je Županijski sud ponovno odobrio izručenje na što se Morinin odvjetnik žalio i još se čeka presuda. Morina je i dalje u ekstradicijskom pritvoru u Dubrovniku.

Uoči večerašnje utakmice u Beogradu srpski carinici su na graničnom prijelazu Preševo trojici Albanaca koji su putovali u Beograd "zbog poslovnih obveza" navodno oduzeli dron, za koji nisu imali carinsku deklaraciju, pod sumnjom da će ponoviti incident. Albanci su ubrzo pušteni, no RTS je demantirao da je oduzet bilo kakav uređaj.

Utakmica počinje u 19 sati, a prijenos je na Areni Sport 5.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.