Ipak su se imali čemu nadati: Riječani odnijeli bod s Poljuda!

U POSLJEDNJOJ utakmici 20. kola HNL-a Hajduk i Rijeka na Poljudu su remizirali 1:1. Splićane je u 74. minuti u vodstvo doveo Josip Skoko, a rezultat je izjednačio Damir Kreilach u 88. minuti. Obje momčadi zadržale su istu poziciju koju su imale uoči ovog dvoboja - Hajduk je ostao četvrti, a Rijeka deveta.

> Tijek utakmice

> Kodeks na zvoniku Svetog Duje!

> Poklepović: Mi smo izgubili, osam komada iz prva dva kola sad ne znače ništa

Nakon dvije pobjede Hajduka u prva dva kola proljetnog dijela sezone (5:0 protiv Slaven Belupa i 3:0 u Zaprešiću protiv Intera), iz Splita su se uoči jadranskog derbija mogle čuti izjave o tome kako "Rijeka nema na Poljudu što tražiti" ili "dat ćemo im pet komada". Iako je Hajduk nedvojbeno pokazao više od Rijeke i bio dominantnija momčad, na kraju su se obistinile najave gostiju kako Splićane "netko mora spustiti na zemlju".

Uvjerljive dvije Hajdukove pobjede privukle su na Poljud više od deset tisuća gledatelja i od prve minute domaćini su stisnuli Riječane koji su svoju priliku tražili uglavnom iz kontri. Posebice je dobro raspoložen bio Anas Sharbini koji je bio konstantna opasnost za svoje nekadašnje suigrače.

Upravo je Sharbini u sedmoj minuti izborio i izveo korner s lijeve strane, pronašao je u šesnaestercu Rijeke Vukušića koji je glavom prenio loptu na drugu stativu gdje je Matej Jonjić u padu pogodio okvir riječkog gola. Rijeka je, s druge strane, u tim trenucima prijetila uglavnom preko Fernandeza i Đalovića, ali nijedan od njih nije uspio ući ni u jednu stopostotnu prigodu za ugrožavanje Subašićevih vrata. Minutu prije kraja prvog dijela Sharbini je izborio slobodan udarac s lijeve strane, umjesto ubačaja Senijad Ibričić se odlučio za izravan udarac, ali je lopta otišla metar pored lijeve vratnice.

Baš kao i u susretu protiv Slavena, Poklepović, unatoč nepovoljnom rezultatu, nije ništa mijenjao tijekom poluvremena. Ipak, nije trebalo dugo čekati na prvu promjenu u sastavu Hajduka...

Blamaža Ante Vukušića

Ante Vukušić u 50. minuti je promašio nevjerojatnu prigodu. Strinićev šut  sa 20 metara odbio je Radman, Ibričić je bio prvi na lopti i kao na pladnju poslužio mladog Hajdukova centarfora koji je sa pet metara pogodio prečku praznih riječkih vrata!

Salve zvižduka zaslužio je tada Vukušić, umjesto kojeg je devet minuta kasnije ušao Duje Čop, zajedno s Mirkom Oremušom koji je zamijenio Marina Tomasova.

Ulazak Čopa 15 minuta kasnije pokazao se kao pun pogodak Hajdukova trenera. Mladi napadač je vratio jednu povratnu loptu prema Josipu Skoki koji prizemnim udarcem sa 20 metara vara riječkog vratara Velimira Radmana i zabija za 1:0. Hajduk ni poslije ovog gola nije stao, ali nisu uspjeli Splićani zabiti drugi pogodak i riješiti pitanje pobjednika.

I kada se očekivao kraj, Rijeka je neočekivano izjednačila, iz jedne poluprigode. Poslije sasvim bezazlenog ubačaja u šesnaesterac Hajduka Radomir Đalović je loptu glavom proslijedio prema vratima domaćina, neodlučno je na Kreilacha izašao Subašić, što riječki džoker koristi i zabija za veliko slavlje Rijeke i njenih 50-ak navijača koji su je dopratili u grad podno Marjana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.