Islanđani ne mare za ozljede već drhte zbog tradicije: Samo su protiv Srba otvorili EP pobjedom

"VELIKI trenutak je stigao, večeras igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu - Hrvatske. Kao što je poznato, Island će biti bitno oslabljen neigranjem Olafura Stefanssona i Snorrija Gudjonssona, a upitan je i nastup prvog vratara Bjorgvina Parra Gustavssona."

> Hrvatska kreće po jedino zlato koje nedostaje: Bez pobjede nad Islandom nema polufinala

> Neće valjda u Vršcu stati niz: Island ne zna za pobjedu nad Hrvatskom na velikim natjecanjima

Uvod je to islandskog portala Visir u razgovor s izbornikom Gudmundurom Gudmundssonom uoči ogleda s našom selekcijom koji večeras počinje u Vršcu.

"Nismo autsajderi, u Švedskoj smo od njih izgubili jednim golom razlike nakon što smo vodili 48 minuta"

"Uvijek je poseban osjećaj pred početak turnira. Puno smo razmišljali o ovoj utakmici, marljivo smo se pripremali i analizirali hrvatsku reprezentaciju u proteklih nekoliko dana, gledali puno njihovih videa", priznaje Gudmundsson.

"Moramo igrati iznimno kvalitetno kako bi se suprotstavili Hrvatimam, i svjesni smo toga. Također, siguran sam kako nismo autsajderi u ovoj utakmici, a optimizam mi daju naše posljednje pripremne utakmice. Na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj izgubili smo od Hrvatske s jednim golom razlike, iako smo 48 minuta bili u vodstvu", prisjetio se Gudmundsson.



Međutim, zaboravio je na jednu "sitnicu" - u kadru Islanda tada su bili i Stefansson i Gudjonsson:

"Cilj broj jedan, dva i tri je isti - plasman u drugi krug"

"Nedvojbeno, njihov nedostatak je velik za nas. Ali, atmosfera u i oko ove reprezentacije je dobra kao i obično. Kako se bliži početak utakmice, momčadski duh se sve više osjeti", kazao je Gudmundsson.


"Naš cilj broj jedan, dva i tri je isti - plasirati se među tri reprezentacije koje će izboriti daljnji nastavak turnira", dodao je.

Islandski mediji pozabavili su se i učinkom reprezentacije u prvim utakmicama na velikim natjecanjima:

"Naši momci počeli su bez poraza na tri zadnja turnira - poslije poraza od Švedske na startu EP-a 2008., pobijedili su Ruse na Olimpijskim igrama te Mađare na SP-u, dok su u Austriji, na posljednjem Europskom prvenstvu, remizirali", piše Visir, ističući jedan poražavajući podatak:

"U prvim utakmicama europskih prvenstva naši su rukometaši 2002. i 2010. remizirali, a gubili su 2000., 2004. i 2008. Uspjeli su pobijediti jedino Srbe, u Švicarskoj 2006.", stoji u tekstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.