Ispali iz prve lige sa sto primljenih golova, gol-razlikom od -82 i minus 4 boda

Foto: Profimedia

OKONČANA je Cymru liga, prvi klupski razred velškog nogometa. The New Saintsi su obranili naslov čime su još jednom izborili plasman u kvalifikacije Lige prvaka. No, najzanimljivije u toj ligi smo vidjeli na dnu tablice gdje je klub po imenu Airbus UK Broughton odigrao jednu od najgorih prvoligaških sezona ikad.

Nakon prvog dijela prvenstva imali su jedan remi i 21 poraz bez ijedne pobjede. Velška liga se dijeli na ligu za prvaka i ostanak. U potonjoj je Airbus imao jedan remi i devet poraza bez pobjede. No umjesto osvojena dva boda, na njihovom kontu na kraju sezone stoji da imaju minus četiri boda. Naime, savez im je oduzeo šest bodova zbog toga što su na dvjema prvenstvenim utakmicama za njih nastupili igrači koji na to nisu imali pravo.

Osim groznog bodovnog salda, primili su čak 100 golova uz gol-razliku -82. Airbus je klub koji postoji od 1946. godine. Sredinom prošlog desetljeća su čak triput zaredom nastupili u Europi te su dvaput bili viceprvaci Walesa. Transfermarkt procjenjuje vrijednost njihove momčadi na 660 tisuća eura.