Istraživanje Bilda: Schumi i Steffi Graf najveći njemački sportaši

U ISTRAŽIVANJU koje je za Bild odradila Forsa, njemačka agencija za istraživanje javnog mnijenja, Nijemci su izabrali svoje najveće sportaše.

Anketa je provedena na uzorku od 2006 njemačkih državljana. U muškoj konkurenciji slavio je legendarni pilot F1 Michael Schumacher sa 16 posto glasova, pet više od nogometaša Franza Beckenbauera i tenisača Borisa Beckera.

Kod dama je daleko uvjerljivije (28 posto glasova) slavila tenisačica Steffi Graf ispred umjetne klizačice Katarine Witt (12 posto) i skijašice Rossi Mittermaier (7 posto).

Franz Beckenbauer izabran je za najboljega njemačkog nogometaša svih vremena (53 posto), Gerd Müller za najboljega nogometnog napadača (51 posto), a Oliver Kahn za najboljeg golmana (44 posto).

Najbolja je nacionalna nogometna momčad u povijesti reprezentacija iz 1990. godine, ondašnji svjetski prvaci, s 18 posto glasova, najboljim nogometnim izbornicima proglašeni su Sepp Herberger i Joachim Löw (oba 19 posto), dok je najomiljeniji nogometni klub minhenski Bayern (17 posto) ispred dortmundske Borussije (15 posto).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.