HNL

"Istru slažemo od igrača iz Hrvatske i s Balkana. Nećemo opet borbu za opstanak"

NA OTVARANJU sezone Istra je namučila Hajduk na Poljudu. Iako rezultat 2:0 to ne otkriva, Hajduk je nakon ranog vodstva opet u panici dočekao kraj utakmice. Prelomio je Hamza, koji je ušao s klupe i u 88. minuti zabio za prvu pobjedu Hajduka ove sezone.

Trener Istre, 31-godišnji Ivan Prelec, bio je razočaran rezultatom jer smatra da su imali šansu proći puno bolje, pa čak i kreirati senzaciju. 

"Hajduk je zasluženo pobijedio i čestitam na tome. Čestitam i svojim igračima na predstavi koju su prikazali, znali smo da će Hajduk biti izraziti favorit, ali i da će s obzirom na situaciju, odmarati glavne igrače. Znali smo da će se njih pitati u kojem smjeru će otići susret. Pogotke smo primili iz nespretnih i nesretnih okolnosti, ali Hajduk nije zabio iz šansi koje je kreirao", rekao je u uvodu Prelec koji je prošle sezone uveo Veliku Goricu u prvu ligu.

"Žao mi je što nije završilo kako je moglo. Znali smo da će Hajduk odmarati neke igrače"

U Istri je mladi trener naslijedio Igora Cvitanovića, koji je dobio otkaz iako je kroz play-off izborio opstanak u ligi. 

"Zajedno smo malo više od mjesec dana i možemo biti zadovoljni, imamo bazu koju možemo nadograđivati i izvući iz ove priče puno toga pozitivnog. Mislim da smo na dobrom putu i ostaje žal što protiv Hajduka nije završilo bolje za nas, imali smo šanse za to", vratio se Prelec na događaje s Poljuda.

"Primili smo gol jako rano, ali smo se stabilizirali i odigrali korektno do kraja. Naša ideja i želja jesu da uvijek budemo ofenzivni kao danas na Poljudu, ali svjestan sam da to nećemo moći u svakoj utakmici. Budžet nas jasno svrstava u donji dio tablice. Ponekad ćemo igrati defenzivnije i ugroziti protivnika kroz tranziciju, ali kad god se budemo mogli nametnuti kroz igru, to ćemo i koristiti"

Prelec je u Puli dočekan s dosta skepse, no situacija se polako mijenja.

"Mijenja se mišljenje javnosti, ljudi nisu znali tko sam, a sada to mogu vidjeti svojim očima. Vjerujem da možemo napraviti jednu pravu, pozitivnu priču u Istri. Cilj je da izbjegnemo borbu za opstanak, iako je budžet smanjen u odnosnu na prošlu sezonu. Cilj je i da nam 70-80 posto kadra budu igrači iz Hrvatske, odnosno s Balkana", zaključio je Prelec. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.