Italija razočarala protiv BiH uoči Eura i Hrvatske: "Sve je bilo razvodnjeno"

Foto: EPA

ITALIJA, protivnik Hrvatske na predstojećem Euru, u zadnjoj pripremnoj utakmici pred završni turnir kao domaćin u Empoliju s 1:0 pobijedila je reprezentaciju BiH. Jedini gol na susretu djelo je Interovog Davidea Frattesija, koji je pogodio u 38 minuti. Chiesa je kombinirao na lijevoj strani, a onda je uputio dobar centaršut.

Na pravom mjestu je bio Frattesi, koji je lijepo namjestio nogu i zakucao loptu u mrežu iza nemoćnog Pirića. Bilo je to sve od Talijana koji su odigrali jako loše, a BiH je do kraja susreta imala nekoliko prilika da izjednači. 

Izbornik Italije Luciano Spalletti nije bio previše zadovoljan igrom svojih igrača, posebice je bio ljut na realizaciju i slab presing na zadnji red protivnika. 

Spaletti nezadovoljan

"Utakmica je bila dobra iako na trenutke nije pokazivala pravu energiju. Imali smo puno laganih i sigurnih dodavanja, ali nismo bili dobri u završnici. Morali smo bolje realizirati šanse i postići više golova. Sve je bilo razvodnjeno, možda smo trebali više pritiskati protivnika, a umjesto toga smo mi njima prepuštali loptu i nismo pratili njihov presing s veznim igračima", rekao je Spalletti, koji je naglasio da mu momčad sad pod hitno mora ući u "atmosferu pravih utakmica" i kako mora u samo nekoliko dana pokrpati brojne rupe.

"Napravili smo što smo morali. Uvjereni smo da imamo dobru momčad i sad trebamo ući u atmosferu utakmice, onu pravu. U posljednje dvije prijateljske utakmice imali smo dvije različite ekipe jer smo željeli probati sve. Bilo je nekih rupa koje moramo popuniti, a nemamo puno vremena do Eura", zaključio je Spalletti.
 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.