KSW U ARENI ZAGREB

Ivan Erslan debitira u KSW-u: "Sve dosad bilo je uvod u ovo. Bolji sam"

Foto: KSW

U SUBOTU će Zagreb biti europska prijestolnica mješovitih borilačkih vještina. U Areni se s početkom od 19 sati održava KSW 51, event najjače europske MMA organizacije.

U programu je ukupno 10 borbi, a u svakoj od njih nastupit će jedna od zvijezda iz regije, među kojima i hrvatski borci Filip Pejić, Ante Delija, Ivan Erslan, Aleksandar Rakas i Antun Račić, koji će se protiv Damiana Stasiaka boriti za titulu prvaka u bantam kategoriji.

Erslan je nadolazeća hrvatska MMA nada, 27-godišnjak koji za sobom ima sedam pobjeda iz isto toliko profesionalnih mečeva. Njegov je protivnik 26-godišnji Španjolac Darwin Rodriguez, koji je dosad dobio devet od 13 borbi.

"Protivnik je po mjeri, uvjeren sam da sam bolji od njega u svakom segmentu i da ću pobijediti. Pokušat ću ostaviti borbu u stojci jer tu imam najveću prednost", najavio je Erslan, koji je unio toliko žestine u svoju prezentaciju na Media Dayu u dvorani American Top Teama da je sparing partneru izbio fokuser s ruke.

Ovo će mu biti najveća borba u dosadašnjoj karijeri. Ne toliko zbog protivnika koliko zbog okolnosti - domaće publike, daleko najveće dvorane u kojoj je ikad nastupio te zbog debija za jaku organizaciju poput KSW-a. Kako je uopće došlo do suradnje?

"KSW je odlučio doći u Zagreb, tražili su dobre hrvatske borce, a ja sam bio među prvim imenima, uz Pejića, Deliju i Račića, logičan nastavak niza. Dobio sam ugovor na četiri borbe i dotad sam sigurno u KSW-u. Sve ovo dosad bilo je uvod u nešto ovakvo. Sad mogu reći da sam profesionalni borac i da živim od toga, to je najbitnije", objasnio je Erslan.

"Baš se veselim. Dosad sam se borio pred najviše 1000, možda 2000 ljudi, bit će velika razlika boriti se pred 15-ak tisuća, a i KSW je poznat po vrhunskoj produkciji. Trema? Ima je i kad nema ljudi, svaka borba stvara tremu, nije to ništa čudno, ali znam se nositi s tim i iskoristit ću je u pravom smjeru", dodao je Erslan, koji je u srijedu s ostalim hrvatskim borcima te čelnicima KSW-a bio Dinamov gost na maksimirskoj utakmici protiv Šahtara.

"Bila je sjajna atmosfera, odlično su nas ugostili, samo je šteta što nije završilo onako kako smo očekivali. Na kraju mali kiks, pad koncentracije, drugi put se treba boriti do zadnje sekunde i vjerujem da će Dinamo proći u nokaut-fazu", završio je Erslan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.