Ivan Jurić: Modrić se mučio i to je bio glavni problem na Euru do sada

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Hrvatske sutra u 21 sat protiv Italije na Red Bull Areni u Leipzigu igra odlučujuću utakmicu za prolazak skupine na Euru. Uoči zadnjeg kola po skupinama Hrvatska je posljednja momčad grupe B s jednim osvojenim bodom u utakmicama protiv Španjolske (0:3) i Albanije (2:2). Iako postoje kombinacije prema kojima bi Hrvatska mogla proći u osminu finala s remijem, jasno je da protiv Italije jednostavno mora ići na pobjedu.

Hrvatski trener Ivan Jurić (48) je u razgovoru s talijanskim novinarom Gianlucom Di Marziom komentirao igru hrvatske reprezentacije u prve dvije utakmice na Euru te najavio susret s Italijom. Podsjetimo, Jurić je nedavno bio glavni kandidat za preuzimanje Hajduka. Trenersku karijeru započeo je kao pomoćni trener Gian Pieru Gasperiniju u Interu prije 13 godina. Potom je radio kao asistent u Palermu, a od 2014. je preuzimanjem Mantove postao samostalan.

Vodio je Crotone, Genou u tri navrate te Veronu, u kojoj se zadržao od 2019. do 2021. godine. Posljednji angažman imao je u Torinu, koji je vodio od 2021. do 2024. godine. S Torinom je u 122 utakmice postigao 44 pobjede, 37 remija i 41 poraz. Torino je prošle sezone odveo do devetog mjesta u Serie A.

"Modrić je naša referentna točka"

"U Hrvatskoj imamo gen za talent. Manje nas je od četiri milijuna, a uvijek smo najbolji, ili skoro uvijek... Ako se nađemo na raskršću, teško da ćemo podbaciti. I za nas je susret s Italijom novo raskršće, jednostavno moramo pobijediti", započeo je Jurić.

Smatra da se Hrvatska mučila u prva dva kola jer kapetan nije imao svoje najbolje utakmice: "Luka Modrić je naša referentna točka. Ako se on muči, muči se cijela momčad, kao što se dogodilo u prva dva susreta na Europskom prvenstvu." Zatim je komentirao izvedbu Italije protiv Španjolske: "Nisam očekivao tako malo agresivnosti. Protiv Albanije ste igrali dobro."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.