hrvatski nogometaši

Ivan Katalinić: Rebić je već u Splitu bio tipični moderni napadač

Foto: Getty Images

ANTE REBIĆ postao je apsolutni hit u Milanu i Italiji nakon što je u nekoliko utakmica za posrnulog talijanskog giganta zabio šest golova i oduševio navijače Rossonera. 

Gazzetta dello Sport ne prestaje mu pisati hvalospjeve, nedavno su ga prozvali Razarajući Ante, a o njemu piše i talijanski list Europa Calcio. Točnije, kontaktirali su Ivana Katalinića, hrvatskog trenera koji je Rebića vodio u RNK Splitu, gdje se Ante igrački afirmirao.

Jeste li očekivali od Rebića da će biti ovako dobar u Milanu?

Ide mu sjajno i ne govorim to bez veze. Moj sin je veliki navijač Milana, tako da gledamo svaku njegovu utakmicu zajedno. Rebić je sada u sjajnoj formi. Šest golova u osam utakmica nije slučajnost.

Rebić je proigrao otkad se Zlatan Ibrahimović vratio u Milan

Mislim da je Rebić jako sretan što igra s Ibrahimovićem i bolje se osjeća, ugodnije. Svi znamo kakvo iskustvo i karizmu ima Šveđanin.

Mnogi tek sada otkrivaju Rebića, no Anti je ovo treći angažman u Italiji. Ranije je igrao za Fiorentinu i Hellas Veronu. Zašto mu nije uspjelo u klubu iz Firence?

Mora se reći da je vrlo mlad stigao u Firencu. Mislim da je to jedan od razloga, ali isto tako mislim da tadašnji trener Fiorentine nije razumio njegove prave karakteristike. Problem je bio i jezik, pogotovo kad iz Hrvatske dođeš u Italiju, to se ne smije podcijeniti. U Eintrachtu je Rebić igrao mnogo bolje i to nije slučajno. Kovač i Ante pričaju isti jezik, hrvatski. Tamo je imao sjajne rezultate i bio je dobar. Kako god, Ante je dobar dečko.

Koje su vrline koje ste najviše cijenili kod Rebića dok ste ga trenirali u Splitu?

Još uvijek se sjećam da je stigao 2011. godine, imao je tada 17 godina i na prvenstvenom debiju odmah je zabio gol Dinamu. Ubacio sam ga u igru početkom drugog poluvremena i do kraja je postigao gol za 1:1. Već je tada bio tipični moderni napadač, imao je moć prilagodbe na različite situacije. Ne smijem zaboraviti ni njegovu brzinu, kao i vještinu igranja jedan na jedan protiv suparnika.

Sažeci utakmice Intera i Milana u kojoj je Rebić bio strijelac: 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.