TRANSFERI

Ivan Tomečak se vraća u HNL?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

LOKOMOTIVI ove sezone ne ide najbolje u SuperSport HNL-u. Iako klub iz Zagreba ne igra loš nogomet, nalazi se na osmom mjestu prvenstvene ljestvice s tek devet bodova, tri više od Gorice i Rijeke na dnu. Danas je klub s Kajzerice objavio na svojem Twitter profilu intrigantan post.

Stavio je siluetu igrača, a uz to je napisao "Povratak na Kajzericu nakon 15 godina". Većina fanova odmah je posumnjala kako će Lokomotiva dovesti nekog tko će joj pomoći u borbi za ostanak. Tomečak je prvi put stigao u Lokomotivu prije 15 godina, ali je za isti klub igrao i prije 13 godina pa nije sigurno radi li se o njemu.Argument više u korist takvim glasinama je da trenutno nema klub pa može potpisati s Lokomotivom iako je završio prijelazni rok.

Špekulacija o njegovom povratku traje već neko vrijeme, a spomenuo ga je i prvi čovjek kluba Božidar Šikić u nedavnom intervjuu. Tomečak je karijeru počeo u Dinamu, ali je tamo dobivao jako malo prilika. Navijači su smatrali da je to zbog toga što nije potpisao ugovor sa Zdravkom Mamićem.

Nakon toga je otišao u Rijeku u kojoj je postao legenda i osvojio prvenstvo. Igrao je i za Dnipro, saudijski Al-Nassr, Mechelen i Club Brugge. Iz Rijeke je zimus otišao na posudbu u ciparski Pafos, a kad se vratio, istekao mu je ugovor s klubom s Kvarnera.