ATP UMAG

Ivanišević i Prpić otvaraju 30. umaški ATP turnir reprizom prvog finala

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

OVE GODINE jedini hrvatski ATP turnir, Plava Laguna Croatia Open Umag, slavi 30. izdanje, a tim će povodom u subotu, 13. srpnja, prije početka turnira gledatelji moći vidjeti "reprizu" finala prvog turnira iz 1990. godine.

Na otvorenju turnira ekshibicijski meč odigrat će Goran Ivanišević i Goran Prpić. U okršaju dvojca koji je u Barceloni 1992. u paru Hrvatskoj donio prvu olimpijsku medalju, manje poznati Goran tada je pobijedio budućeg osvajača Wimbledona 6:3, 4:6, 6:4 i osvojio jedinu ATP titulu u karijeri.

"Uspomene na tu 1990. i Umag mi nikada neće izblijediti. Bio je to moj jedini ATP naslov, a vjerujem da turnir, koji ove godine slavi ovako impresivan rođendan, nije mogao započeti na bolji način nego finalom dvojice domaćih igrača. Uvijek se rado vratim u Umag, a jako mi je drago što ću biti aktivni sudionik ovog rođendanskog izdanja", izjavio je Goran Prpić.

U bogatoj igračkoj karijeri danas 54-godišnji Zagrepčanin igrao je u četvrtfinalu Australian Opena (1991.) i Roland Garrosa (1993.) te došao do 16. mjesta na ATP ljestvici 1991. godine. Karijeru su mu obilježila i dva velika ekipna naslova - osvajanje Hopman Cupa s Monikom Seleš 1990. te World Team Cupa uz Ivaniševića i Slobodana Živojinovića 1991. godine. Uspješnu natjecateljsku karijeru prožetu velikim pobjedama (Wilander, Edberg, Borg, Bruguera i Muster na zemlji, Stich, Ivanišević itd.), skratile su brojne ozljede. Nakon završetka igračke karijere Prpić je započeo jednako tako uspješan trenerski put, a već dugi niz godina je među najcjenjenijim trenerima na svijetu, pogotovo kada je u pitanju ženski tenis.

"Ovo je sjajan način za obilježavanje 30. umaškog turnira. Tih godina smo Prpa i ja odigrali niz mečeva na Touru u kojima je uglavnom on pobjeđivao. Veže nas puno stvari, od Umaga, Barcelone, Davis Cupova... Vjerujem da će se ljudima u Umagu biti drago prisjetiti tog prvog finala kroz ovu ekshibiciju", rekao je Goran Ivanišević.

Nakon ekshibicijskog meča Prpić – Ivanišević zabava se seli u Dance Arenu, gdje će koncert otvorenja održati jedan od najpoznatijih Istrana Tony Cetinski. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.