Ivaniševićeva izbornička saga: Od "Nikad!" 2006. do "Odmah!" 2011.

GORAN PRPIĆ je okončao posljednji, petogodišnji staž na mjestu izbornika Davis Cup reprezentacije, a Hrvatsku bi u 1. kolu Svjetske skupine, od 10. do 12. veljače u Japanu, trebao voditi bivši proslavljeni tenisač.

Ivanišević kao v.d., a Čačić kao bivši

Prvi izbornički zadatak bi Ivanišević formalno odradio kao "v.d.", a nakon toga bi se oko daljnje suradnje dogovorio s čelništvom saveza. Tu dolazimo do prvog problema, jer predsjednik HTS-a u ostavci, ujedno je i čelnik Kukuriku koalicije Radimir Čačić. Njegova politička, ali i "općenita" budućnost, prilično su neizvjesne i ovise o ishodu skorih izbora, ali i sudskog procesa u kojem se Čačića tereti za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, tako da se Ivanišević trenutno nema s kim dogovoriti oko trajanja izglednog izborničkog angažmana, iako je Čačić na dopredsjednika Zorana Grbića prenio ovlasti nakon prometne nesreće u Mađarskoj.

Uostalom, možda je ovo pravi čas da hrvatskim tenisom zavlada lobi s Firula, jer kako je Čačić prošle godine rekao na konferenciji za medije koju je Mario Ančić sazvao kako bi se oprostio od tenisa. "Ovo je emotivan trenutak, ne postoji prostor u hrvatskom tenisu i sportu u kojem Mario nije dobrodošao, možda i kao predsjednik saveza." Ivaniševiću je posebno bitno da je dobrodošao među aktualnim igračima, što nije nikakva dvojba, posebno bi ga raširenih ruku dočekao najbolji, Marin Čilić.

Da se ne ponovi "slučaj savjetnik"


Ivanišević ne želi da mu se ponovi početak 2006., kada je nedugo nakon slavlja zbog osvojenog Davis Cupa, došlo do velikog skandala. Sve je tada bilo pripremljeno da naš najveći tenisač preuzme izborničku poziciju, ali je iskrsnuo problem oko funkcije Nikole Pilića, koji je nakon što je vodio reprezentaciju do najvećeg uspjeha, trebao ostati Ivaniševićev "savjetnik". Nejasne kompetencije i razina Goranove (ne)ovisnosti pod skutima velikog Nikija, kao i medijski komentari u kojima je prevladavalo čuđenje što se Ivanišević buni što bi morao raditi pod uglednim i trofejnim "nadglednikom", učinile su da "dišpetozni" Goran javno poruči "Nikad neću biti izbornik!"

Kako je Nikola Pilić najavio povlačenje s mjesta izbornika pobjednika Davis Cupa, a njegov predodređeni nasljednik se uvrijeđen povukao, Hrvatska je jedva mjesec dana nakon povijesnog slavlja sa "salatarom" u Bratislavi, ostala bez trofejnog i budućeg izbornika!

Čekajući Ratkovog nasljednika

Međutim, nikad ne reci "nikad" i nakon što je Prpić mailom otkazao suradnju Čačiću i njegovom zamjeniku, očekuje se da Upravni odbor HTS-a blagoslovi Ivaniševića kao (zasad) privremenog izbornika. Za konkretizaciju njegovog statusa i mandata, čeka se izborna skupštine HTS-a sljedeće godine, kada se bira i novi predsjednik saveza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.