Ivica neće braniti lanjsku pobjedu: Otkazan super-G u Kitzbuhelu

ZBOG vremenske situacije i kiše tokom noći, te jutrošnjeg snijega koji je napadao, otkazan je super-G za skijaše u Kitzbuhelu.

Neprilika s vremenom bilo je i jučer, kada je otkazan treći trening spusta, da bi se stanje jutros pogoršalo.

Ivica Kostelić tako neće dobiti priliku braniti lanjsku pobjedu na Streifu u superveleslalomu, a sutra (11:30) ga, zajedno s Natkom Zrnčićem-Dimom, očekuje nastup u utrci spusta, koji će se s nedjeljnim slalomom bodovati za jedinu klasičnu kombinaciju u Svjetskom kupu.

Situacija s ozljedom gležnja koju je zadobio padom na drugom treningu spusta, sve je bolja i Ivičin nastup u kultnom austrijskom zimovalištu nije upitan.

Kostelić u Kitzbuhelu očekuje veliku žetvu bodova, kojom bi svrgnuo Marcela Hirschera s vodeće pozicije u Svjetskom kupu. Podsjetimo, lani je Ivica u tri dana od 400 mogućih osvojio 304 boda.

Austrijanac, koji se natječe u samo dvije discipline (slalom i veleslalom) trenutno je 30 bodova ispred Kostelića, i u odličnoj formi. Ovu je godinu otvorio s tri pobjede u tri utrke (sljemenski slalom te veleslalom i slalom u Adelbodenu), a u Wengenu je imao daleko najbolje vrijeme dok nije haklao vrata u prvoj vožnji.

Hirscher će biti silno nabrijan, ali Ivica ga je već jednom ove sezone pobijedio na njegovom terenu (Flachau)...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.