Ivica Zubac doživio najtežu ozljedu u NBA karijeri

Foto: Profimedia

IVICA ZUBAC propustio je drugu uzastopnu utakmicu LA Clippersa, a njihov trener Ty Lue objavio je da ga neće biti još barem mjesec dana zbog ozljede lista. Loša vijest za hrvatskog reprezentativnog centra u trenutku kad je igrao najbolju košarku karijere, a njegova momčad bila u velikom pobjedničkom naletu.

Nakon što su u prvoj utakmici bez Zupca izgubili od Minnesote, Clippersi su sinoć svladali Oklahoma City Thunder 128:117 uz 38 poena Paula Georgea. Zupca je u petorci uspješno zamijenio Mason Plumlee postigavši 14 poena, pet skokova, dvije asistencije i tri blokade, a Daniel Theis je kao pričuva na centarskoj poziciji postigao devet poena, osam skokova i tri blokade.

Dvaput propuštao utakmice zbog iste ozljede

Zupcu je dijagnosticirano istegnuće desnog lista. Nije jasno kad je zaradio ozljedu, ali zabrinjava činjenica da je zbog istog dijela tijela propuštao utakmice i prethodne dvije sezone. Nakon što je u skraćenoj sezoni 2020./21. bio jedan od samo desetak igrača koji su odigrali sve 72 utakmice, u iduće dvije propustio je po šest susreta baš zbog istegnuća desnog lista. Još nikad u karijeri nije zbog ozljede izbivao tako dugo kao što će sad.

Clippersi nisu objavili koliko bi njegova stanka mogla potrajati, ali će biti definitivno dulja od šest utakmica. Za četiri tjedna liječnička će služba tek procijeniti u kakvom je stanju, što znači da bi mogao izbivati još dulje. U svakom slučaju, vratit će se tek nakon All-Star pauze, koja kulminira 18. veljače revijalnom utakmicom najvećih zvijezda u Indianapolisu.

Zubac je do ozljede u prosjeku postizao 12.4 poena, 9.7 skokova, 1.3 asistencije i 1.4 blokade uz 65.5% šuta iz igre. Osim u skokovima (lani je imao prosjek od 9.9) sve su mu to redom učinci karijere.