Ivković: Brozović ne igra loše jer je loš, nego jer ne igra gdje bi trebao

Screenshot: HRT

HRVATSKA reprezentacija protiv Italije od 21 sat igra utakmicu posljednjeg kola grupne faze na Europskom prvenstvu. Pobjeda bi Hrvatskoj sigurno donijela plasman u osminu finala natjecanja, moguće čak i drugo mjesto u skupini B, a remijem bi imala tek minimalne šanse za nokaut-fazu natjecanja. Eventualni poraz značio bi kraj Eura za momčad okupljenu oko Zlatka Dalića. Sastav Hrvatske prije utakmice analizirao je Tomislav Ivković u emisiji HRT-a.

"Brozović ne igra loše jer je loš nego ne igra gdje bi trebao igrati. On mora biti iznad stopera. Talijani su agresivni i mi moramo biti agresivni, odgovoriti im na isti način", komentirao je Ivković pa se osvrnuo na činjenicu da Hrvatska ne igra s pravim krilnim napadačima.

"Kramarić neće zadržati loptu. A ako dođeš u tu poziciju s Brozom, onda si u problemu. S Kovom i Modrićem može, ali kroz igru. A Gvardiol i Stanišić igraju drugačije nego što bi trebali za ovaj naš sustav. I njima faza obrane mora biti broj 1, previše su zaigrani obojica, vole ići naprijed."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.