Ivković: Gvardiola treba navući za uši i kad pobijedimo 5:0

Screenshot: HRT

HRVATSKA reprezentacija remijem s Italijom spustila je šanse za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva na minimum. Hrvatska u tri utakmice nije pobijedila - izgubila je od Španjolske i remizirala s Albanijom i Italijom. HRT-ovi stručnjaci Vedran Ješe i Tomislav Ivković analizirali su igru hrvatskog reprezentativca Joška Gvrdiola, najskupljeg obrambenog igrača svih vremena.

"Stavljanjem Gvardiola na beka izgubili smo igrača koji je u Kataru bio najbolji na svijetu u obrani. Stavili smo ga da bude prosječan bek. Nismo dobili ni obranu, a nismo dobili ni beka, po mom mišljenju. Mislim da bismo više dobili s Gvardiolom koji može probiti prvu liniju iz prve trećine. Igra na strani u Cityju, ali kod nas nije to mogao raditi jer je drugačija koncepcija igre", rekao je Ješe.

Ivković: Ne smije se zaigrati i zaboraviti

"Gvardiol na stoperu ima milijun problema. Igrao je stalno na toj lijevoj strani - stopera ili beka- Igrao je oko 40 utakmica za reprezentaciju. Njegov govor tijela odgovara poziciji beka. Mislim da je on najbolji lijevi bek među hrvatskim igračima koji su na popisu. Problem je što nismo uigrani.

Gvardiol će dobiti na znanju i iskustvu te taktičkoj disciplini. Moram to naglasiti, stalno govorim da je on igrač svjetske kvalitete. Ali ne smije se zaigrati i zaboraviti u važnim utakmicama. Zato ga moraš zavući za uši i kad pobijediš 5:0.

Mora pogledati greške i zapitati se zašto je izgubio loptu i zašto nije stajao tamo gdje je trebao. Može zahvaliti dragom Bogu da ima čovjeka koji će to napraviti i pomoći mu da bude još bolji u karijeri", rekao je Ivković u HRT-ovoj emisiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.