Ivković o Ercegu: Ovo je početak ludila. Ima li on kakvih problema?

Foto: Davor Javorovic, Luka Stanzl/PIXSELL

ANTE ERCEG dobio je drugi žuti karton u 90. minuti utakmice između Istre i Rijeke (0:2) u 24. kolu SuperSport HNL-a. Kada je glavni sudac utakmice Jakov Titlić pokazao Ercegu drugu opomenu, odnosno crveni karton, napadač pulske momčadi uzeo mu je bilježnicu u koju piše kartone te je rasparao pred njim. Najbolji igrač Istre ispričao se nakon incidenta, koji su u HRT-ovoj emisiji stadion komentirali stručni komentator Tomislav Ivković i sudački ekspert Mario Strahonja.

"Ovo nije prikladno za naš ni za ijedan drugi teren. Oba kartona su ispravno dodijeljena. Sve što se dogodilo apsolutno ne spada na teren i definitivno mislim da bi ga mogla čekati ozbiljna kazna. Drago mi je da se ispričao, svjestan je i ima spoznaju da je pretjerao. Mora raditi na svom temperamentu jer je u ovo proljeće jako dobro startao", izjavio je Strahonja.

"Ovo nema veze s temperamentom, ovo je faza početka ludila. Već tri utakmice pričamo o njemu. Ja ga poznajem, on je fantastičan dečko, ali pitam se ima li kakvih problema? Nešto se s njim događa, ne može se tako ponašati, ovo ne dolazi samo od sebe", dodao je Ivković.

Erceg psovao majku i bacio dres

Gost u emisiji Stadion bio je trener Rijeke Sergej Jakirović. "Erceg igra dosta temperamentno i s emocijama, unosi se u igru. Ali mora postojati neki razlog za ovo ponašanje. Moram priznati, ja to nikada nisam vidio", dodao je Jakirović.

"Nakon što mu je dodijeljen drugi žuti karton, i zatim crveni, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić za pisanje i vrijeđao riječima: 'Jebem vam majku sto puta lopovsku'. Nakon toga skida dres, baca ga o pod i nastavlja vrijeđanje suca prilikom izlaska iz terena.

Nakon utakmice je prišao sucu i vrijeđao ga riječima: 'Jebem vam mater lopovsku', te drugim raznim pogrdnim riječima", navedeno je u zapisniku utakmice Istra - Rijeka. Erceg je ove sezone zabio devet pogodaka za momčad trenera Gonzala Garcije.