Iz Hrvatske je otišao u Španjolsku. Sad je napušta u transferu od 15 mil. eura

Foto: Profimedia

GODINU dana nakon što je u senzacionalnom transferu iz Kustošije prešao u Barcelonu, Mikayil Faye napustit će katalonskog giganta i karijeru nastaviti u Portu. Javljaju to španjolski mediji i navode da je Barca spustila svoja potraživanja i za 19-godišnjeg senegalskog stopera prihvatila Portovu ponudu u iznosu od 15 milijuna eura.

Unatoč dojmljivim predstavama za Barceloninu B momčad, Faye nije dobio priliku debitirati za najjači sastav kluba. Uspio je doći do klupe za pričuve u momčadi koju je vodio Xavi, ali ne i minutaže u utakmici. Unatoč svemu, stigao je do senegalske reprezentacije. Barcelona ga se ne odriče jer ne vjeruje u njega, već zato što bi njegovom prodajom mogla pospješiti lošu financijsku situaciju u klubu.

Fayea je Barcelona kupila prije samo godinu dana u transferu vrijednom 1.5 milijuna eura, a engleski mediji, oduševljeni onim što su vidjeli od njega na terenu, prozvali su ga "Čudo iz Kustošije". Ranije se pisalo da će Barcelona će u Fayeov ugovor ugraditi posebnu klauzulu koja joj omogućuje pravo prvokupa ugovora kako bi zadržala kakvu-takvu kontrolu nad igračem. Faye je doveden u Barcelonu kao velik potencijal. Igrao je dosad samo za drugu momčad, za koju je u 33 utakmice zabio četiri pogotka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.