Izabrali ste najlošijeg igrača Hrvatske u utakmici s Albanijom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija remizirala je s Albanijom (2:2) u susretu drugog kola Europskog prvenstva. Nakon poraza od Španjolske (0:3), momčad izbornika Zlatka Dalića tako je kiksala protiv autsajdera skupine B. U Indexovoj anketi mogli ste ocijeniti poteze izbornika i nastupe hrvatskih reprezentativaca protiv Albanaca. Najnižu prosječnu ocjenu dobio je Marcelo Brozović, a to je 1.4. Igru je napustio već nakon prvog poluvremena.

Neznatno višu, 1.5, dobio je Dalić, a ispred njega je Bruno Petković s 1.9. Njih trojica su jedini dobili prosječnu ocjenu nižu od 2. Najbolje ocijenjeni bili su Andrej Kramarić i Ante Budimir s 3.3 te Luka Sučić, koji je na vrhu s 3.5.

Stručnjaci propituju Brozovićevu formu

Brozovićeva forma upitna je otkako se hrvatska reprezentacija okupila uoči Eura. Brojni stručnjaci i analitičari postavljali su pitanje u kakvom je stanju nakon što je odradio prvu sezonu u dresu Al Nassra, saudijskog kluba u koji je stigao iz milanskog Intera i u kojem ima znatno manji natjecateljski podražaj no što je imao u Serie A i europskom nogometu.

Među ostalim, Bild je Brozovića proglasio "superzvijezdom" Hrvatske te je očekivao da će ga Dalić staviti na klupu u utakmici s Albanijom. S druge strane, hrvatskog 31-godišnjeg veznjaka kritizirao je i trener te stručni komentator HRT-a Tomislav Ivković.

"Gledam jučer Kantea, on igra u istoj ligi kao što igra Brozović. Brozović je bio moj igrač. Ja sam uvijek iskren i otvoren, jedina razlika u ovom trenutku između Brozovića i Kantea je ta što se Kante za ovo Europsko prvenstvo spremao kao da mu je zadnje u životu, a Broz nije postupio na taj način", rekao je Ivković, pa dodao:

"Rekao sam da ćemo vidjeti kakav je Brozović kad krenu utakmice. Svaka prijateljska je za njega trebala biti kao da je prvenstvo Europe. Na njima se vidjelo da kasni, svakim danom kako igra u Saudijskoj Arabiji sve više kasni. Prije je kasnio pet centimetara, sad kasni 20 centimetara. Stalno je na rubu žutog kartona."

Grafika: Sofascore

Hrvatskoj treba pobjeda za plasman u osminu finala

Hrvatska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Albanije, koja je povela u 11. minuti golom Qazima Lacija. Dalićevi izabranici okrenuli su u drugom poluvremenu. Andrej Kramarić izjednačio je u 74. minuti, a Klaus Gjasula dvije minute kasnije postigao autogol. Hrvatska je bila blizu pobjede, međutim Albanci su došli do boda pogotkom Gjasule u 95. minuti.

Hrvatskoj u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat slijedi posljednji susret grupne faze s braniteljem europskog naslova Italijom. U osminu finala proći će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska sada ima jedan bod.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.