Izborili su OI nakon 20 godina. Bit će suparnik Srbiji, SAD-u i Južnom Sudanu

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Portorika posljednji su sudionici muškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza. Oni su u finalu kvalifikacijskog turnira kojemu su bili i domaćini u San Juanu svladali Litvu 79:68 i plasirali se na Igre prvi put nakon 20 godina.

Za taj uspjeh najzaslužniji je razigravač Jose Alvarado koji je u finalu postigao 23 koša, uključujući i 10 u ključnom razdoblju u trećoj četvrtini kada je napravljena odlučujuća razlika, odnosno kada se Portoriko odvojio na 14 poena prednosti. Tremont Waters je dodao 18 poena za domaće, dok su kod Litve, koja će propustiti druge Igre zaredom, najefikasniji bili Rokas Jokubaitis sa 16 koševa te Domantas Sabonis s 10 poena i devet skokova.

Samo je Latvija bila neuspješan domaćin kvalifikacija

Portoriko je tako postao treći domaćin kvalifikacijskog turnira koji je izborio OI. U nedjelju je to uspjelo i Grčkoj, koja je u Pireju svladala Hrvatsku 80:69, te Španjolskoj, koja je u Valenciji nadigrala Bahame 86:78. Jedini neuspješan domaćin bila je Latvija, koja je u finalu turnira u Rigi izgubila od Brazila 69:94.

U Parizu će Portoriko igrati u skupini C sa Srbijom, SAD-om i Južnim Sudanom. U skupini A bit će Kanada, Australija, Grčka i Španjolska, a u skupini B igrat će domaćin Francuska, svjetski prvak Njemačka, Japan i Brazil.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.